Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć , czy ktoś ma pojęcie jak wymienić nerki w G01 rocznik 2022. Prozaiczny temat , mam srebrne , chcę mieć czarne . Na youtube to wygląda , bardzo prosto ,ale czy nie jest tak ,że trochę bagatelizują sprawę . Macie doświadczenie , ktoś to fizycznie zrobił ?
Opublikowano

Też chcę wymienić. Dodatkowo chcę też zmienić końcówki wydechu na te z rozszerzonego shadow tylko kurcze nie wiem czy one w ogóle są wymienialne bo tak na pierwszy rzut oka jak się temu przyglądałem to wyglądają jakby były integralną częścią wydechu.

Orientował się już może ktoś z Was jaka jest cena tego grilla w ASO? No chyba że chcecie bawić się w zamienniki których pełno na aliexpress. Ja jednak chcę pójść w oryginał. Na allegro znalazłem taki grill, właśnie do wersji LCI czyli plaster miodu za ok 1200zł.

Opublikowano

Właśnie widzę na allegro te po 1200zł, ale pisałem z jakąś firmą i podobno to ten numer, a wtedy to niby oryginał około 800zł, 51 13 5 A36 BD0. Niestety ciężko teraz sprawdzić bo nie ma już dostępnych katalogów dla auto chyba po 2019 roku:/

Końcówki widziałem na zagranicznym forum, że ludzie zmieniają. Da się je dokupić.

Jak potwierdzę, na 100% numery to mogę tu wrzucić.

Opublikowano
Zastanawiam się tylko czy inny jest grill w wersji z kamerami 360 czy nie. Bo ja mam kamery 360. Ale na pewno będę chciał wiosną to zmienić bo to szpeci ten samochód. Jeszcze u mnie to pół biedy bo mam kolor Brooklyn grey. Widziałem w salonie stała taka w kolorze black carbon. M pakiet i ten grill srebrny. To dopiero kiczowato wyglądało.
Opublikowano

A nie lepiej Wam okleić te nerki folią?

Kolor w zasadzie macie dowolny, zawsze można wrócić do oryginału, macie dodatkowe zabezpieczenie oryginalnej powłoki i pewnie taniej wychodzi niż podmianka oryginał na oryginał.

u siebie mam full front oklejony dodatkowo PPF i zabezpieczenie jest rewelacyjne.

Opublikowano
Oklejanie grilla jest ciężkie, mi powiedzieli 500zł w dwóch miejscach, jeżeli oryginalny czarny dałoby się w okolicy 700-800zł kupić to chyba lepsze rozwiązanie. Na plus oklejania -> zabezpieczenie przed kamykami.
Opublikowano
Mi się nikt oklejenie tego nie chciał podjąć bo o ile ramkę jeszcze by się dało to na tym plastrze miodu są takie srebrne małe łączenia i tego powiedzieli że na pewno nie okleją bo pierwsze mycie na myjni i to wszystko odpadnie. A oklejenie samej ramki i pozostawienie tych elementów srebrnych nie ma sensu.
Opublikowano
Też chcę wymienić. Dodatkowo chcę też zmienić końcówki wydechu na te z rozszerzonego shadow tylko kurcze nie wiem czy one w ogóle są wymienialne bo tak na pierwszy rzut oka jak się temu przyglądałem to wyglądają jakby były integralną częścią wydechu.

Orientował się już może ktoś z Was jaka jest cena tego grilla w ASO? No chyba że chcecie bawić się w zamienniki których pełno na aliexpress. Ja jednak chcę pójść w oryginał. Na allegro znalazłem taki grill, właśnie do wersji LCI czyli plaster miodu za ok 1200zł.

Końcówki wydechu są wsuwane na wcisk -> można je wysunąć, potrzebny klocek i młotek. Klocek zapieramy na końcówkę od środka do tyłu samochodu i traktujemy go z wyczuciem młotkiem.

W 2020 cena grilla w ASO 900 PLN. Wymiana musi być prosta, bo trwała ok. 15 minut.