Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie !

Dopadł mnie pech i mam pękniętą szybę przednią - trochę dziwne bo tą wewnętrzna ale wymienić i tak trzeba.

Pacjent to F25 2015r. USA. I teraz pytanie : Auto ma czujnik zmierzchu, deszczu i czyta znaki drogowe, gość w warsztacie wymiany szyb powiedział że po wymianie szyby i przeklejeniu lusterka wewnętrznego trzeba będzie dynamicznie adaptować czujniki za co życzy sobie 400 zł. Ja posiadam komputer większość możliwych programów i kabli ale szczerze powiedziawszy nie wiem jak to ugryźć - może ktoś pomoże ??

Opublikowano

Wydaje mi się, że to ściema dla wyciągnięcia kasy. Ciekawe co ma być powodem?

Wiem tylko, że jeżeli jest wyświetlanie ma szybę Head-Up to musi być specjalna szyba, ale pod względem odbijania, aby obraz nie był zniekształcony (chyba odpowiednia krzywizna szkła).

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Przede wszystkim dobierz szybę po VIN. Poniżej instrukcja co trzeba kiedy zrobić.

KBL9OG4.png

WxQeaQ7.png

qnQ1Hdj.png

Opublikowano

Koniecznie napisz jak to wygląda po wymianie i adaptacji. Ja około roku temu musiałem wymienić szybę identyczną jak u Ciebie rocznik również na szczęście większość kosztów pokryło ubezpieczenie autoszyby, kwota całości to około 6000 zł :roll:

Po wymianie niczego nie adaptowałem wszystko działa jak poprzednio z jedyną uwagą, musiałem w ustawieniach Head Up poustawiać prawie na max wartości wychylenia góra-skos.

• 1 rok później...
Opublikowano

Niczego nie musiałeś adaptować bo zrobili to podczas wymiany szyby w autach z kamerami to standardowa procedura tyle że jedne można kalibrować na tablicach a inne modele potrzebują kalibracji w czasie jazdy a niektóre i taka i taka