Skocz do zawartości

chip tuning w e30 320i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakie brzydkie słowo ? Nie moja wina że system jest taki głupi i uznał słowo "czipa" bez "z" za brzydkie :) więc niema się co bulwersowac Lagadula ;)

Przepraszam, za szybko zareagowałem, i nie sprawdziłem co było w oryginale.

Opublikowano

Nie jestem zainteresowany. Koniec OT panowie :!: Reszta na PW :mrgreen:

Dzieki za zapytanie Majsu.

Opublikowano

Witam

Ja u siebie w e30 325 mam włożony chip ktury sam sobie zaprogramowałem i przyrost mocy jest spory i odczuwalny na benzynie jak i na gazie. według katalogu 15KM i 20Nm.

Pozdrawiam

Opublikowano

prosze Was z tymi "czipami" z e30.cz .... odczuwalny to jest wiatr

apropos kolegow z szambem..."chip" i szambo to chyba sie mija z celem skoro zwezka zabiera 30% mocy silnika

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano

KOLEGO OD SZAMBA. WIESZ O TYM ŻE SĄ RÓŻNE INSTALACJIE GAZOWE I NIEKTÓRE NIE MAJĄ ZWĘŻKI. I NIE KAZDY JEST MOZE TAKI BOGATY ABY JEŹDZIĆ NA PALIWIE JAK TY. A JEŚLI NAWET JAK GAZ OBNIZA MOC O 30% WEDŁUG CIEBIE (CHOCIA Z TEGO CO MI WIADOMO TO PRZY ODPOWIEDNIM USTAWIENIU I ODPOWIEDNIM REDUKTORZE MOC NIE MALEJE AZ O TYLE). WIĘC NAWET JAK CHIP JA PODNIESIE O 5% A KOLEJNE ZMIANY MECHANICZNE O NASTEPNE % TO JEST TO I TAK OPŁACALNA MODYFIKACJA. OCZYWIŚCIE MOIM ZDANIEM

POZDRAWIAM

Mod edit Nie pisz proszę dużą literą. To oznacza że krzyczysz, w języku internetowym.

Opublikowano

slawo taki duzy chłopak a wierzy ze lpg zabiera 30% mocy :lol:

jak chcesz to zaloze ci turbo do silnika i zabierze ci 50% albo wogule nie odpali :D

Opublikowano

Kolejny raz przypominam o OT :!: To nie jest topic o LPG. Jeśli chcecie podyskutowac to na priv'e lub w dziale o paliwach i spalaniu.

:mrgreen:

Opublikowano

prszeparaszasz moda - kilka slow wyjasnienia ;)

to kolegow od szamba - wyrazilem swoja opinie, przeciez nie kaze Ci ejzdzic na szambie czy na pb - nie krytykuje Cie nie obwiniam i nie sadze!

Twoje auto robisz co chcesz ;)

po drugie primo - gdybym byl bogaty jezdzilbym juz m3 e30 a nie tym czym jezdze

po trzecie primo jesli ja uwazam ze gaz to jest do zapalniczki to uwazam tak ja i nie kazdy musi sie z tym zgadzac

wracajac do tematu - chipy z e30.cz kolega testowal i oprocz przesuniecia odcinki nie daja absolutnie nic, dlatego zdecydowalem sie najpierw na niemiecki chip - nie pamietam juz firmy, chodzil super, jednak auto mialo "dziure" w zakresie 2500-3000obr, nawte potrafilo jakby zgubic zaplon w tym przedziale,reklamowalem chip, zwrocili kase - nie chcialem drugiego - to zaleta chipu z gwarancja

potem przyszledl czas na Dina i powiem szczerze ze byl rewelacja, chociaz namawiano mnie na JC Chip - czyli Jim Conforti - podobno najlepszy

byc moze w przyszlym roku podejme dalsze modyfikacje swojej bylej ukochanej ety (nie poszla w zle lapy - jestw rodzinie) ale juz teraz umowie sie w na modyfikacje w ksr-motorsport, bo home made tuning ma swoje granice

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano
juz jest...ale jak masz to wklej wykres bo tez mam 3 chipy.jeden kupiony u nas na allegro,drugi z beemki sciagnietej z niemiec i jeden sciagniety z niemiec. wszystkie tylko zdejmuja odcinke.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Mam pytanko odnośnie chipów. Zastanawiam się nad wsadzeniem takiego czegoś do mojej E-36. Rozejrzałem się trochę w necie i widzę że cenowo ma się to od 1000zł w górę. Znalazłem na allegro gościa który oferuje taki chip za 109zł.

http://www.allegro.pl/item164566049_chip_bmw_318_320_325_327_m3_328_535_.html

Gdzie tkwi pułapka o ile jakaś jest? A może ja coś źle poczytałem?

I skąd odczytać numer komputera żeby dobrać taki chip?