Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przymierzam się do samodzielnej wymiany filtrów, oleju i termostatów w swoim samochodzie

E90 2006, 320d, przed liftem, kod silnika M47, Dpf na podkładzie, jeżeli to za mało informacji, dajcie znać

Chciałbym poprosić o podesłania ofert np. Z Allegro kompletu filtrów, oleju i dwóch termostatów tak abym mógł sobie zamówić i zamontować samodzielnie. Nie musza być to najdroższe zestawy na stronie.

Zależy mi na poradzie odnośnie konkretnych elementów które będą pasować w 100% do mojego samochodu.

Dziękuje i pozdrawiam ;)

Opublikowano

Tak są dostępne, ostatnio kupowałem koledze i tutaj był najtańszy. Główny najpewniejszy oryginał bo w pudełku Mahle przychodzi często nie wiadomo co.

Przykładowa aukcja https://allegro.pl/oferta/oe-termostat-bmw-5-e60-e61-520d-525d-530d-egr-6727660603

Co do reszty to szukaj od jednego gościa co będzie najtańsze.

Knecht OX368D1

Knecht KL579D

Knecht LX823

Knecht LAK248 / Filtron K1169A - tutaj wybieram Filtrona bo jest tańszy i wolę wymienić częściej niż jeździć cały rok na starym.

Opublikowano

W 5 minut znalazłem to samo w identycznej cenie tylko, że markowe porządne filtry + jeden z lepszych olejów w tej cenie. Gościa nie reklamuję ale warto czasem chwilę poszukać a nie brać gotowych zestawów.

Screenshot-2022-11-02-at-21-04-40.png

• Moderatorzy
Opublikowano

Korzystniej wyjdzie shell am-l :)

Polecam też sprawdzić ceny na szopi bo ostatnio ceny tam były takie, że jeden filtr wyszedł mi "gratis" w porównaniu z aledrogo (mówię o knechcie i mann'ie).

spacer.png

Opublikowano

Według TIS do M47T2 wchodzi 5,5L przy wymianie. To zamów sobie 5+1L Shell Helix Ultra AM-L 5W30, wyjdzie około 180zł + te filtry które Ci podałem. Filtr oleju z Mahle ma dodatkowe dwa oringi których Mann chyba nie dodaje do zestawu.

Olej weź od jednego gościa, filtry poszukaj u kogo innego i już. Trzeba trochę pokombinować żeby przyoszczędzić.

• Moderatorzy
Opublikowano

Kolega wyżej już Ci powiedział ładnie, że nie rozumie czemu pchasz się w "komplety" bo osobno wychodzi taniej...

No ale pomijając. Ten komplet nie będzie ok bo to tarcze 292x22mm a Ty potrzebujesz na przód 300x24mm czyli tarcze z numerem 34116854998.

Klocki też nie te, powinieneś szukać 34116771868.

https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=VU31-EUR-04-2006-E91-BMW-320d&diagId=34_2249

spacer.png