Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie. Wczoraj w nocy jechałem i moje światła mijania są albo słabe albo tak mi się wydaje. Długie jak w lokomotywie ale krótkie jak w rowerze. I na domiar złego jeszcze zauważyłem że kręcąc regulacją od wysokości świateł nic się nie dzieje...
Opublikowano
Albo sobie tak uroiłem ale według mnie mogła by być lepsza widoczność. A gdzie szukać bezpiecznika od regulacji lub jakieś innej czystej usterki tego typu?
  • Moderatorzy
Opublikowano
Skoro masz regulację to pewnie lampy H7 na soczewkach i wypalone odbłyśniki. Regulatory mogą być połamane. Typowa usterka.
Opublikowano
Skoro masz regulację to pewnie lampy H7 na soczewkach i wypalone odbłyśniki. Regulatory mogą być połamane. Typowa usterka.

Polift i fakt mam soczewki. A co do połamanych regulatorów co zapewne mam u siebie to czy przedstawiając pokretło będzie w kabinie słychać pracę silniczków czy trzeba się przy lampie przysłuchać? Bo z kabiny cisza...

• Moderatorzy
Opublikowano
Połamane regulatory wyczujesz ręką. Jak chwycisz za wtyczkę od żarówki i można ruszać góra/dół w dużym zakresie to są pęknięte i nie trzymają odbłyśników.
Opublikowano
Połamane regulatory wyczujesz ręką. Jak chwycisz za wtyczkę od żarówki i można ruszać góra/dół w dużym zakresie to są pęknięte i nie trzymają odbłyśników.

O to muszę sprawdzić

Opublikowano
Regulatory dasz radę wymienić bez rozklejania lamp. Ale trzeba mieć sprawne palce i dużo cierpliwości.

I tak w aucie czy trzeba lampy wyjąć?

Opublikowano

trzeba wyjąć, lampę wyjmuje się łatwo,

potem będziesz potrzebował szczypce małe, jakieś dłuższe, już nie pamiętam czy używałem prostych i zagiętych

dasz radę! mi się udało

• Moderatorzy
Opublikowano
I Torx'y, najlepiej jako długie wkrętaki. Rozmiar 20 lub 25, nie pamiętam, ale wiem, że coś odkręcałem wewnątrz lampy. Taka zabawa pod warunkiem, że odbłyśniki są sprawne. Zabawa w ginekologa jak za chwilę i tak trzeba pruć klosze, jest bez sensu.
Opublikowano

Będę musiał zobaczyć. A na Allegro są te zestawy naprawcze i do przed i do polifta. Dobrze że zauważyłem bo bym kupił pierwsze lepsze.

A do wyjęcia lampy trzeba opuścić zderzak?