Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Ku Ba napisał(a):

sprawdziłem u mnie, wyglada to tak. w czasie jazdy niesłyszalne, jak poruszam no to stuka, ale nie nazwałbym tego wadą

https://streamable.com/yoi38s

moze minimalnie inaczej zamocowali u mnie w roczniku 2021

Po filmiku widać/słychać, że u Ciebie jest to ciut inaczej zrobione.
Dodatkowo zauważyłbym tylko, że masz fotele manualne - może tutaj ogranicza się problem do osób które maja elektryczne.

Ale ogólnie, to nie chodzi o fakt, że jak się porusza to słychać.
Podczas jazdy, w szczególności no nierównej drodze/lub dziurawej drodze, ten element (jeśli nie ma pasażera obok zapiętego) zaczyna wydawać dźwięki - i to jest problemem tego wątku.

Ale nie ukrywajmy, że samochód który miał premierę w 2019 roku ma taką podstawową wadę!

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

Opublikowano

Ja mam manualne fotele Msport i 2021 i to mialem.  U mnie stukalo to mocowanie od strony kierowcy zawsze, ale i od pasazerki jesli jechala. Jak jechalem sam to tylko moje. 

Bardziej stawiam na budowe ciala i to jakie drogi, ale nas pierwszy wyjazd ~ 3,5 kkm zmeczyl strasznie z tym stukaniem. 

Jak Wam ASO nie chce pomoc to zdejmicie te plastikowa oslonke i podklejcie kawalek filcu jak pod noge od krzesla / stolu by metowy element o siebie nie stukal. U mnie chyba tak wygladala ta "naprawa", no tylko ASO ma jakies tasmy z filcem by wygluszac takie swierszcze.

• Lubię to 1
  • 9 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 5.09.2023 o 08:46, karlos91 napisał(a):

Ja mam manualne fotele Msport i 2021 i to mialem.  U mnie stukalo to mocowanie od strony kierowcy zawsze, ale i od pasazerki jesli jechala. Jak jechalem sam to tylko moje. 

...

Od całkiem niedawna dokładnie ta sama sytuacja. Nie jest to głośne, ale wkurzające :/

Idę kleić filcową podkładkę, dzieki za tipa 👍

• Lubię to 1
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 28.07.2024 o 17:55, Wanios napisał(a):

Od całkiem niedawna dokładnie ta sama sytuacja. Nie jest to głośne, ale wkurzające :/

Idę kleić filcową podkładkę, dzieki za tipa 👍

Klejenie pomogło. 2 miesiące nic nie stuka 🤌 cienki filc nie ogranicza ruchomości połączenia, choc pewnie niezgodne to że stanowiskiem ASO 🤷‍♂️

Opublikowano
50 minut temu, patryk0402_ napisał(a):

możesz wstawić zdjęcie jak to podkleiłeś ?

Pomiędzy dwa stukające elementy, filc ok 2mm gruby.

20241006_103823.jpg

20241006_103806.jpg

• Lubię to 1