Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mam pytanie, jak wygląda otwieranie auta zimą, gdy szyba trochę przymarza, nie ma z tym problemu? Czy może zalecacie czymś to zabezpieczyć na zimę?

Moje drugie pytanie, czasami jak otwieram auto, szyba zamiast obniżać się kawałek, obniża się do połowy a potem po zamknięciu drzwi, wraca do konca. Od czego jest to zależne?

Opublikowano

G22 co prawda garażuje ale w E46 coupe z bezramkowymi drzwiami zimą jest lipa - szyba przymarza i przy otwieraniu zahacza o dach, po zamknięciu zostaje natomiast szpara i trzeba poczekać aż rozpuści się na tyle żeby dało radę ją opuścić guzikiem. Polecam przesmarować wszystkie uszczelki dookoła szyby jak trzymasz na zewnątrz.

Co do opuszczania szyby przy otwarciu - jak klikniesz pilotem guzik otwierania 2x to otworzy się do połowy.

Opublikowano

Silikon w sprayu do uszczelek.

Stosuje przed zimą w każdym aucie i zero problemów. Jeden warunek, aplikujesz to zanim zaczną się mrozy

Opublikowano
Silikon w sprayu do uszczelek.

Stosuje przed zimą w każdym aucie i zero problemów. Jeden warunek, aplikujesz to zanim zaczną się mrozy

dokładnie tak. NIgdy mi nie przymarzła szyba boczna ani w f32 ani w g22