Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na id6 działają oba Apple i android. Podjedź do kogos kto ci to odblokuję. Ja ostatnio w m3 znajomego zaktualizowałem z id5 na 6 i odblokowałem androida i aplla.
Opublikowano
Podpinam się pod pytanie, mam auto z 2017 i fajnie byłoby mieć Android Auto...

zacytuję klasyka " nie da się " :) niestety też mam 2017r. badałem temat i nie jest to wykonalne za rozsądne pieniądze. Trzeba by było zmienić cały system na ID7, co razem z kodowaniem i zapewne dołożeniem kabelków będzie kosztowało majątek.

Jedyna opcja przejście na jabuszko i odblokowanie apple car play.

Opublikowano
Są też "przystawki" które dają dodatkową funkcjonalność bez przerabiania na id7, np. IMI-1000, MMI Box. Ale też tanie to nie jest.

Czyli wtedy mam na ID6 Android Auto, tak?

Patrząc na ceny w GBP to wychodzi podobnie, jak wymiana wyświetlacza na pełnego Androida - traci się obsługę gestami "tylko" - nie wiem, czy coś jeszcze.

Na G30 już to Comfort Media robił

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są też "przystawki" które dają dodatkową funkcjonalność bez przerabiania na id7, np. IMI-1000, MMI Box. Ale też tanie to nie jest.

Czyli wtedy mam na ID6 Android Auto, tak?

Patrząc na ceny w GBP to wychodzi podobnie, jak wymiana wyświetlacza na pełnego Androida - traci się obsługę gestami "tylko" - nie wiem, czy coś jeszcze.

Na G30 już to Comfort Media robił

https://www.bimmer-tech.net/category-bmw-iphone-android-integration

Czy tanie to nie jest to wszystko zależy od budżetu osoby która chce w to zainwestować, jeśli dokładałbym coś to chyba zdecydowałbym się na tą firmę.Mieli fajny kanał na yt gdzie pokazywali krok po kroku jak to zamontować ale coś zniknął.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Osobiście będę montował ten zestaw w G30 z 2017 roku https://www.carprokit.com/collections/wireless-carplay-for-bmw/products/road-top-wireless-carplay-android-auto-airplay-usb-mirroring-youtube-retrofit-module-kit-fit-for-bmw-all-series-evo-system-2017-2018-free-dhl-shipping-3-7-days-delivery Kolega ma to zamontowane w Audi i działa super. Widziałem gdzieś filmik jak koleś to montuje do BMW jak znajdę to podeśle. Całe sterowanie działa z oryginalnego idrive. Widziałem jak koleś w F30 to montuje ale nie mogę znaleźć tego video. Niżej wstawiam jak to wygląda w f10. zasada działania ta sama.