Skocz do zawartości

Update do ID7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy jest możliwość zaktualizowania softu do ID7 tak aby mieć Android Auto?

Posiadam G30 z 2018r.

Opublikowano
  • Autor
Właśnie nie mam. Jak pytalem na infolinii to Pan mi powiedział, że nie mogę mieć ID7. Jestem ciekaw czy wogole można?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
a id6 nie wspiera android auto? tylko apple car :?:
Opublikowano
Na id6 działają oba Apple i android. Podjedź do kogos kto ci to odblokuję. Ja ostatnio w m3 znajomego zaktualizowałem z id5 na 6 i odblokowałem androida i aplla.
Opublikowano
Tylko kodowanie w 6? Nie został przypadkiem dołożony jakiś moduł innej firmy do obsługi AA? Możesz wrzucić jakiś filmik/zdjęcia jak to wygląda?
Opublikowano
Przepraszam pomyliłem się na id6 tylko Apple car uruchomiłem. Android auto tylko id7.
Opublikowano

Swoją drogą, przewinęło mi się dziś na otomoto ogłoszenie samochodu, G30 prelift z ID7 i zegarami z ID7.

Orientował się ktoś może ile wynosi koszt takiej przeróbki?

Moje G30 530ix M-sport czarny szafir

Jeśli szukasz zespołu na wesele, to zapraszam!

Opublikowano
MY2020, czyli ostatni rok modelowy przed liftem, miał już ID7.
Opublikowano
Podpinam się pod pytanie, mam auto z 2017 i fajnie byłoby mieć Android Auto...
Opublikowano
Podpinam się pod pytanie, mam auto z 2017 i fajnie byłoby mieć Android Auto...

zacytuję klasyka " nie da się " :) niestety też mam 2017r. badałem temat i nie jest to wykonalne za rozsądne pieniądze. Trzeba by było zmienić cały system na ID7, co razem z kodowaniem i zapewne dołożeniem kabelków będzie kosztowało majątek.

Jedyna opcja przejście na jabuszko i odblokowanie apple car play.

Opublikowano
Są też "przystawki" które dają dodatkową funkcjonalność bez przerabiania na id7, np. IMI-1000, MMI Box. Ale też tanie to nie jest.
Opublikowano
Są też "przystawki" które dają dodatkową funkcjonalność bez przerabiania na id7, np. IMI-1000, MMI Box. Ale też tanie to nie jest.

Czyli wtedy mam na ID6 Android Auto, tak?

Patrząc na ceny w GBP to wychodzi podobnie, jak wymiana wyświetlacza na pełnego Androida - traci się obsługę gestami "tylko" - nie wiem, czy coś jeszcze.

Na G30 już to Comfort Media robił

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Czyli wtedy mam na ID6 Android Auto, tak?

Patrząc na ceny w GBP to wychodzi podobnie, jak wymiana wyświetlacza na pełnego Androida - traci się obsługę gestami "tylko" - nie wiem, czy coś jeszcze.

Na G30 już to Comfort Media robił

https://www.bimmer-tech.net/category-bmw-iphone-android-integration

Czy tanie to nie jest to wszystko zależy od budżetu osoby która chce w to zainwestować, jeśli dokładałbym coś to chyba zdecydowałbym się na tą firmę.Mieli fajny kanał na yt gdzie pokazywali krok po kroku jak to zamontować ale coś zniknął.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Good day,

Looks like more easier will be activate screen mirroring, than upgrading to ID7 + activation android auto.

Opublikowano

Osobiście będę montował ten zestaw w G30 z 2017 roku https://www.carprokit.com/collections/wireless-carplay-for-bmw/products/road-top-wireless-carplay-android-auto-airplay-usb-mirroring-youtube-retrofit-module-kit-fit-for-bmw-all-series-evo-system-2017-2018-free-dhl-shipping-3-7-days-delivery Kolega ma to zamontowane w Audi i działa super. Widziałem gdzieś filmik jak koleś to montuje do BMW jak znajdę to podeśle. Całe sterowanie działa z oryginalnego idrive. Widziałem jak koleś w F30 to montuje ale nie mogę znaleźć tego video. Niżej wstawiam jak to wygląda w f10. zasada działania ta sama.