Skocz do zawartości

silnik przerywa jak wjade w dziure

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy przyspieszam i po drodze sa jakies wieksze dziury to silnik przerywa jakby ktos odcinal paliwo... pompa paliwa byla zmieniana, na starej bylo to samo. Dzieje sie tak juz od dwoch lat i nie wiem jaka moze byc tego przyczyna

Mam silnik M40B16

Jeśli po zaparkowaniu samochodu nie odwracasz się, żeby spojrzeć na swój samochód to znaczy, że kupiłeś złe auto :)
Opublikowano

Może posprawdzaj kable, czujniki - gdzieś mogły dostać luzów bądź się powypalać. Zobacz tez gumy od przepływki czy nie ma dziur - może się jakas odsłaniac gdy mocniej szturchnie budą i dostaje lewego powietrza. Sprawdź tez samą przepływke czy blaszka w środku się dobrze porusza. To tak na początek :)

A, zobacz jeszcze czy kable WN bądź klemy na aku nie są luźne.

Every weapon needs a master.
Opublikowano

Guma jest dobra a czy przeplywomierz to nie wiem... zobacze dzieki za pomoc

Auto ma juz ponad 339 tys i oprocz tego po wymianie rozrzadu smiga bardzo dobrze :)

Jeśli po zaparkowaniu samochodu nie odwracasz się, żeby spojrzeć na swój samochód to znaczy, że kupiłeś złe auto :)
Opublikowano
Mi identycznie robiło się jak miałem opla i winą był czujnik połorzenia wału.

a jak ja mialem opla to problemem okazal sie slabo przykrecony kabel masowy przy silniku i na dziurach tracil kontakt...