Skocz do zawartości

Co oznacza czerwona dioda przy km ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witajcie ! Noszę się z zamiarem kupna E38 i oglądałem już parę egzemplarzy i zastanawia mnie świecąca dioda przy przebiegu dziennym. Ma świecić czy nie bo już zgłupiałem ? Czy świecąca oznacza że coś kombinowane z przebiegiem ? U mnie w E32 też jest lecz nie świeci a do końca nie wiem czy ktoś tam majstrował ??? Edytowane przez Kempesso
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Takie pogłoski chodzą, że właśnie jeżeli ktoś kombinował z przebiegiem, ale nie dokombinował do końca (sumy kontrolne się nie zgadzają), to się świeci czerwona dioda.

Informacja z przekazu, sam nie robiłem - głowy nie dam.

Kai
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
W tych modelach przebieg auta zapisywany jest w kilku miejscach tj. licznik, moduł LCM czyli moduł świateł. Jeśli różnica, zapisanych w tych modułach, przebiegów jest większa niż ( dokładnie nie pamiętam) 200 km to zaświeca się czerwona dioda przy km.
Opublikowano
Witajcie ! Noszę się z zamiarem kupna E38 i oglądałem już parę egzemplarzy i zastanawia mnie świecąca dioda przy przebiegu dziennym. Ma świecić czy nie bo już zgłupiałem ? Czy świecąca oznacza że coś kombinowane z przebiegiem ? U mnie w E32 też jest lecz nie świeci a do końca nie wiem czy ktoś tam majstrował ???

Przyczyna leży:

- wymieniony komputer silnika na używany bez konsultacji w ASO;

- rozładowany akumulator;

- próba ingerencji w przebieg

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska