Skocz do zawartości

Co oznacza czerwona dioda przy km ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie ! Noszę się z zamiarem kupna E38 i oglądałem już parę egzemplarzy i zastanawia mnie świecąca dioda przy przebiegu dziennym. Ma świecić czy nie bo już zgłupiałem ? Czy świecąca oznacza że coś kombinowane z przebiegiem ? U mnie w E32 też jest lecz nie świeci a do końca nie wiem czy ktoś tam majstrował ???

Edytowane przez Kempesso

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Takie pogłoski chodzą, że właśnie jeżeli ktoś kombinował z przebiegiem, ale nie dokombinował do końca (sumy kontrolne się nie zgadzają), to się świeci czerwona dioda.

Informacja z przekazu, sam nie robiłem - głowy nie dam.

Kai
Opublikowano
  • Autor
Tak myślałem że ktoś tam łapki wkładał. Wielkie dzięki :cool2:
Opublikowano
u mnie nie swieci u mojego brat w e38 te3z nie...

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
też tak własnie słyszałem ale pewny nie jestem
BMW sie nie psuje
Opublikowano
Wydaje mi sie, ze Kai ma racje. Podobno te diody sie zapalaja przy nieumiejetnym grzebaniu przy liczniku.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dokladnie tak jest , jesli ktos cofna sobie licznik nieumejetnie pozostanie czerwony punkt.
Opublikowano
W tych modelach przebieg auta zapisywany jest w kilku miejscach tj. licznik, moduł LCM czyli moduł świateł. Jeśli różnica, zapisanych w tych modułach, przebiegów jest większa niż ( dokładnie nie pamiętam) 200 km to zaświeca się czerwona dioda przy km.
Opublikowano
Mi też się zapaliła pare razy jak mialem rozladowany akumulator tak że nie chciała odpalić ale po chwili gasła.
Opublikowano
Witajcie ! Noszę się z zamiarem kupna E38 i oglądałem już parę egzemplarzy i zastanawia mnie świecąca dioda przy przebiegu dziennym. Ma świecić czy nie bo już zgłupiałem ? Czy świecąca oznacza że coś kombinowane z przebiegiem ? U mnie w E32 też jest lecz nie świeci a do końca nie wiem czy ktoś tam majstrował ???

Przyczyna leży:

- wymieniony komputer silnika na używany bez konsultacji w ASO;

- rozładowany akumulator;

- próba ingerencji w przebieg

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska