Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jako, że jestem początkujący w temacie BMW a chciałbym się dowiedzieć od Was, miłośników tej marki, w jakim BMW zamontowano po raz pierwszy system xDrive... mi się wydaje że w X3.

Pozdrowienia

Opublikowano
Witam,

Jako, że jestem początkujący w temacie BMW a chciałbym się dowiedzieć od Was, miłośników tej marki, w jakim BMW zamontowano po raz pierwszy system xDrive... mi się wydaje że w X3.

Pozdrowienia

A mi się wydaje, że chcesz wziąść udział w konkursie na stronie BMW... :)

Nie ma lekko, sam sobie poszukaj :nienie:

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano

hmm pytania to nie problem gorzej okreslic jaki masz model BMW z tym wlasnie z tata mamy problem poniewaz mamy o wiele wiecej samochodow niz jeden hmm co by tu wybrac...

no i pytanie dlaczego twoim zdaniem... co tam napisac zeby bylo okey hmm...

moje modele
Opublikowano
hmm pytania to nie problem gorzej okreslic jaki masz model BMW z tym wlasnie z tata mamy problem poniewaz mamy o wiele wiecej samochodow niz jeden hmm co by tu wybrac...

myslalem ze masz wiekszy problem w postaci niezdolnosci zdania prawa jazdy

co do xdrive to x5 byla wczesniej niz x3 tak wiec odpowiedz jest chyba oczywista

+

BMW's all wheel drive system that powers the X3, X5 and 2006 and later xd and xi 3-series and 5-series models.

• Członkowie klubu
Opublikowano
xDrive po raz pierwszy nie był zamontowany w X5.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
no właśnie? z tego co jest na stronie BMW to X5 było 2 dni wcześniej jak X3 a obydwie mają xDrive? Więc tu pytanie do Moda? Jeśli to nie X5 to które BMW było pierwsze z xDrive?
Opublikowano
wydaje mi się że system xdrive zaprezentowany został przy okazji premiery e83 x3 pod koniec 2003r. a w sprzedaży był dostępny w 2004r. w e83 i e53 (x5)po lifcie ale dowodów nie mam więc traktujcie to jako moje zdanie a nie fakt :8) nie chcę nikogo wprowadzić w błąd :oops:
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Z tego co wiem po raz pierwszy xDrive jako system dynamicznej dystrybucji mocy w zakresie 0%-100% pomiędzy tylną a przednią osią pojawił w rocznikach '04 E53, czyli X5.

Wcześniej jeśli to kogoś interesuje występował stały podział mocy tył-przód w stosunku 60%-40% w tym modelu.