Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako, że pierwszy post na forum chciałym się przywitać, a więc witam :D. Kilka dni temu kupiłem swoje wymarzone E39, to pierwsze BMW jakie mam. Jeździ mi się nią cudnie, oprócz jednej sprawy. Pedał gazu ma delikatny luz ( może 0,5cm) , po czym występuje opór i dopiero pokonanie tego oporu sprawia, że auto zaczyna przyspieszać. Przez to, że tak to chodzi ciężko mi utrzymać jednolitą prędkość, a i szarpie mi przy zmianach biegów ponieważ są duże skoki RPM ( wciskam za mało gazu ). Chciałym się dowiedzieć czy gaz tak normalnie chodzi w bmw czy jednak powinno to wygladac troche inaczej ?

Model to 2.0 150km przed liftem, manual, brak tempomatu

Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie powinno tak być.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki silnik? M52 czy m52tu? Rok produkcji? Komputer z programem do bmw (inpa/ista) i diagnostyka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Rozumiem, ze m52 a m52tu róznią się tym że pierwszy ma jeden vanos a drugi 2 ? Jeśli tak to mam 2 vanosy rok produkcji 2000, ale jest to jeszcze przedlift. Pod komputer nie mam narazie jak jej podłączyć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli masz M52TU, problemem najprawdopodobniej będzie linka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najpierw zobacz co tam się dzieje. Niech ktoś ci rusza tym gazem w zakresie tego luzu, a ty maska w górę i zobacz w którym miejscu ten luz występuje. Może wystarczy wyregulować.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zobacz czy przepustnica płynnie chodzi.