Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Taka ciekawostka przyrodnicza...

Przez pewien czas prowadziłem długą dyskusję z działem wsparcia BMW na temat braku w moim samochodzie aplikacji "reguły klimatyzacji". Ostatecznie stwierdzili, że do mojego numeru VIN nie da się tej aplikacji "dołożyć".

Dwa tygodnie temu kupiłem pakiet Connected Booster bo wygasły mi usługi zdalne i RTTI. I teraz niespodzianka! Po około tygodniu od zakupu pakiety pojawiły mi się nowe aplikacje. W tym "reguły klimatyzacji", otwieranie okna w danej lokalizacji i jeszcze jakieś pierdoły, których wcześniej nie było...

• 1 rok później...
Opublikowano

Kilka dni temu dostałem maila, że wygasły mi usługi Connected Drive. Ok. Byłem w ASO na wymianie oleju no i z ciekawości zapytałem co jest/było w tym pakiecie. W odpowiedzi usłyszałem, że między innymi RTTI i coś tam jeszcze. Stwierdziłem, że mi to nie potrzebne, bo i tak jeżdżę na Google Maps. Jakież było moje zdziwienie, kiedy ostatnio wsiadam do auta i nie ma reguł klimatyzacji... Ja rozumiem, że mogą zabrać coś co wymaga przesyłu danych - zauważyłem też, że w apce na tel nie ma możliwości zrobienia widoku zdalnego 360 - rozumiem, znowu przesył danych, ale żeby zabrać funkcję reguł klimatyzacji to już jest żenada. Przecież ta funkcja nie potrzebuje żadnego zdalnego dostępu, korzysta tylko i wyłącznie z termometra w aucie i komputera pokładowego. 

W związku z powyższym, czy ktoś posiada listę funkcji, które są dezaktywowane przy wygaśnięciu Connected Drive ?

I nie o to chodzi, że szkoda mi pieniędzy na przedłużenie tego, bo to żadna kwota w porównaniu do wartości auta którym jeździmy - mógłbym zapłacić -  pewnie tak zrobię i będzie po staremu - ale nie spodziewałam się takiej akcji i jest to dla mnie po prostu śmieszne...  Shame on you BMW !

Opublikowano

Reguły klimatyzacji są fajne, ale jakimś dziwnym trafem co kilka tygodni zupełnie same się resetują i znowu mi się nie włącza podgrzewanie kiery i siedzenia. Też tak macie?

Opublikowano
46 minut temu, Kingu napisał(a):

Reguły klimatyzacji są fajne, ale jakimś dziwnym trafem co kilka tygodni zupełnie same się resetują i znowu mi się nie włącza podgrzewanie kiery i siedzenia. Też tak macie?

Nie zauważyłem problemów.

Nie podmieniasz przypadkiem kluczyka lub identyfikujesz się na zmianę kluczykiem/kartą/telefonem?

Opublikowano
1 godzinę temu, apzs napisał(a):

Nie zauważyłem problemów.

Nie podmieniasz przypadkiem kluczyka lub identyfikujesz się na zmianę kluczykiem/kartą/telefonem?

Tak coś podejrzewałem że to przez żonę, która ma własny kluczyk i profil. No ale ja zawsze korzystam ze swojego, powinno to się zapamiętać.

Opublikowano

Jestem jedynym użytkownikiem, więc nie mam ryzyka że ktoś mi pozmienia. Najprościej będzie jak zapytasz żony - o ile należy do osób, które w ogóle wie że coś takiego jak reguły istnieją w ustawieniach auta.

Nie przychodzą mi do głowy inne możliwe przyczyny jak to, że ktoś pozmieniał - zwróć uwagę, może zrób zdjęcie, na ustawienia "pozmieniane" i przy kolejnym razie kiedy to stwierdzisz, porównaj czy wróciły do identycznych, czy są po prostu zmienione. Może z jakiegoś powodu się gubią ustawienia.

Próbowałem znaleźć w instrukcjach czy na innych forach potwierdzenie lub zaprzeczenie czy ustawienia reguł klimatyzacji zapisują się w profilu kierowcy, ale bez skutku.