Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szukam rozpiske bezpieczników w bmw seria 1 e87. Kupiłem nawigację która bez pośrednio jest zasilana przez bezpiecznik zasilacz parkingowy. Jak otwieram schowek i patrzę na te bezpieczniki gdzie są z tylu to cholera wie do czego wszystko jest.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego , napisz jak ma działać rejestrator/kamerka ( czytając twój opis nie rozumiem jak to miało by być? )

Napisz siedem ostatnich znaków numeru Vin

• 2 lata później...
Opublikowano

A ja odświeżę temat.

Mam dokładnie identyczne pytanie. Czy ktoś mógłby się podzielić jak zamontował tryb parkowania lub kamerkę prosto pod bezpieczniki?

Myślałem, rozwiązać to w taki sposób.

Zasilanie stałe - najlepiej prosto z akumulatora. Jak sprawdzałem schemat to za bezpiecznikiem 250A jest kilka sztuk pustych miejsc gdzie można by włożyć bypass.

Zasilanie po zapłonie - tutaj wpięcie się w bezpiecznik od zapalniczki będzie najlepszym rozwiązaniem.

Ktoś ma jakieś inne pomysły?

Niestety wtyczka od światełek w samochodzie odpada, zbyt dużo kabla by trzeba było wcisnąć pod poddasze.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@mone jeśli potrzebujesz pomysłu jak wpiąć się w bezpieczniki to są takie "złodziejki" gdzie masz jeden bezpiecznik "oryginalny" ten ze skrzynki a drugim wyciągasz zasilanie na inny odbiornik.Screenshot_20250301_203330_AmazonShopping.thumb.jpg.67757c1c90173e460a70111c3409c1a4.jpg

• Lubię to 1