Skocz do zawartości

ELEKTRYTKA ??!!??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dosc dziwny problem tzn co jakis czas gdy samochód jest włączony pada radio a nie wiem dlaczego co za tym idzie nie działaja szyby wycieraczki i centralny!! w ogole nie mam pojecia o co chodzi czy moze byc to za słaby aku?? moze ktos spotkał sie juz z taka dziwna dolegliwoscia swojego samochod??

..::BMW::..

Obecnie BMW E34 520i 24v,VW T4

Następna moze E34 540

Opublikowano
jeżeli "samochód jest włączany" - rozumiem że chodzi ci o to ,że pracuje silnik to nie ma to nic wspólnego z aku, podejrzewam, ze masz źle cos podłaczonei robi ci zwarcia gdzies i przepala bezpieczniki
Opublikowano

Cześć!

Jeśli masz akumulator pod maską to na prawym kielichu jest główny bezpiecznik który zabezpiecza te urządzenia o ile pamiętam to 60 A.

U mnie był pęknięty nie przepalony i miałem identyczne objawy czasem wszystko działało a czasem nie, usterka męcząca i trudna do zlokalizowania.

Powodzenia![/img][/url]

Opublikowano

dokładnie problem tkwi z bezpiecznikiem głównym zasilającym tylnią wiązkę z modułami pod siedzeniem. Jeżeli akumulator wystepuje pod maską to też w jego pobliżu na kieluchu znajduje się bezpiecznik, natomiast w wersjach z akumulatorem pod tylnim siedzeniem bezpiecznik również i tam sie znajduje.

Wartość bezpiecznika wynosi 80 A co już wynika z autopsji poprzednich użytkowników.

ps. Nie rozumiem jak mozna w wyrazie elektrytka popełnić błąd przeliterowania. Czy coś goni podczas pisania posta :?: