Skocz do zawartości

Nerki z Allegro - czy sa cos warte?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest 100 % plastikers udający chrom, ale dość udanie. Zapewne Made in Taiwan lub coś w tym klimacie...

Oryginał też jest z tworzywa, ale same nerki są z polerowanego aluminium.

Ale tylko świr na punkcie BMW odróżni to od oryginału.

Podstawowa różnica - w oryginale obie nerki są oddzielnymi elementami, a te tutaj to jeden plastikersowy odlew.

Wiem, bo mam "chińskie nerki", chyba z tej samej serii, założone w E28.

Chwilowo, zanim nie znajdę oryginału bez nagniotków.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
To jest 100 % plastikers udający chrom, ale dość udanie. Zapewne Made in Taiwan lub coś w tym klimacie...

Oryginał też jest z tworzywa, ale same nerki są z polerowanego aluminium.

Ale tylko świr na punkcie BMW odróżni to od oryginału.

Podstawowa różnica - w oryginale obie nerki są oddzielnymi elementami, a te tutaj to jeden plastikersowy odlew.

Wiem, bo mam "chińskie nerki", chyba z tej samej serii, założone w E28.

Chwilowo, zanim nie znajdę oryginału bez nagniotków.

No wlasnie moje nie sa z alu na 100% - bo sie luszcza. Delikatnie i na razie jest to malo widoczne, ale cos trzeba bedzie z tym zrobic. W E30 chyba oryginalny element to calosc, nie dwie osobne nerki jak w E28.

Opublikowano

Witam.

Nerki w e30 składają się z plastikowej podstawy i dwóch chromowanych nakładek w starszych modelach nakładki na nerke były aluminione w nowszych jest to plastik pokryty chromem.

Opublikowano

ja do swojej poprzedniej kupowałem taki zamiennik i było spoko - to jedyna chyba część karoseryjna, którą warto kupić nieoryginalną ... np może jeszcze znaczek - w przypadku np. błotników, to nie wiem jak oni to robią, ale prawie nigdy nie pasują :?

nerki bym kupował nawet w ciemno, bo cena jest na prawde OK

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)