Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie kupowałem tam nic, widzę tylko że są w ofercie akurat w tym sklepie niższe odboje
  • Moderatorzy
Opublikowano

Jak masz 18 cali i na dodatek wyżej talerzyk niż u mnie przy 16 cali to jest zdecydowanie za wysoko. Możesz kupić odboje do M-tech Sachs 900 084. Bałwanek jest skrócony, ale wg mnie nie tędy droga, żeby robić rzeźbę. Takie mam w drugim aucie, ale to są typowo do skróconych amorów. Nie rozumiem dlaczego zamiennik miałby być wyższy. To nie ma prawa dobrze działać, bo pomijając brak luzu to amortyzator nie pracuje w odpowiednim zakresie. Podaj numery tych amorów co założyłeś. Swoją drogą jak wymieniałeś amory to trzeba było te pordzewiałe sprężyny również zmienić.

Sklep u Maćka czescidobmw.pl jest OK. Tanio nie jest, ale zawsze doradzi i sprzeda to co potrzebujesz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
rozmiarem koła nie ma się co sugerować bo 18 cali może być niższe niż 16, same cyferki mogą wprowadzać w błąd, jak chcecie porównać wysokość kół,musicie podać pełne wymiary opony i wtedy będziemy mogli porównać ich wysokość i ocenić to zdjęcie jeszcze raz. Jeżeli chodzi o sprężyny, nie ruszałbym ich,ponieważ nic specjalnie złego się z nimi nie dzieje, i jeżeli oryginalne, to były dobierane do silnika/wyposażenia/ ogólnie do całkowitej wagi samochodu,natomiast zamiennikowe są klepane na jedno kopyto po prostu do E39, i może być tylko gorzej
  • Moderatorzy
Opublikowano
Jak schodzi farba i sprężyna rdzewieje to nadaje się do wymiany przy najbliższej okazji puki nie pękła.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to nie farba i korozja decyduje o tym czy pęknie czy nie , tylko materiał z jakiego została wykonana i w jaki sposób była obrabiana termicznie, zostawmy sprężynę, problem akurat tu, jest w innym miejscu..
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie po pewnym czasie

Skróciłem odboje po obydwu stronach ,podczas jazdy testowej prawie całkiem ucichło jednakże pojawiły się dziwne dźwięki wjeżdżam na kanał a tu "po obydwu stronach łączniki stabilizatora są wygięte.

Czy znów może mieć na to wpływ ten amortyzator TRW?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jakieś dziwne rzeczy się dzieją z tym Twoim zawieszeniem..jaki jest index tego amortyzatora, powinien być jego numer na tej naklejce, podaj go i wrzuć może zdjęcie tych łączników, punkt mocowania samego łącznika na tym amorku jest na tej samej wysokości co w starym?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież łączniki są kręcone do zwrotnic. Coś tam musi być spaprane.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdejmij koło zrób zdjęcie na prostych kółkach jak masz zamontowany łącznik stabilizatora, zdjęcie zwrotnicy od strony progu żeby było widać głębokość obsadzenia amortyzatora i od strony zwrotnicy, między zwrotnica z podłużnicą w górę żeby było widać jak jest ustawiony talerzyk sprężyny.
Opublikowano

IMG_20220513_120702216.jpg

IMG_20220513_120532265.jpg

IMG_20220513_120546390.jpg

IMG_20220513_120606280.jpg

IMG_20220513_120621796.jpg

IMG_20220513_120631126.jpg

IMG_20220513_120641967.jpg

IMG_20220513_120652621.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tego nie da się otworzyć. Skorzystaj ze strony np imgbb tam wygrasz zdjęcie wybierzesz z opcji full linked ... Coś tam i tu wklej linka. Tak z każdym zdjęciem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem czemu ale u mnie otwiera się poprostu czarny obraz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Teraz miniaturki są widoczne, ale kliknięciu czarny obraz.

https://pl.imgbb.com/

Nie trzeba mieć konta.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wygląda na to że głębokość obsadzenia jest prawidłowa, bo amorki mają spawane dystanse. Sposób instalacji łączników drążka prawidłowy, ten wygięty musiał być zrobiony z gównolitu. Jedyne co do sprawdzenia to czy są odpowiednio amortyzatory ustawione względem swojej osi. (Amortyzatory posiadały wyspust który wchodził w rozwarcie zwrotnicy?) Oba amortyzatory mają to same oznaczenie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zmierz długość tych łączników w E39 były dwa rodzaje, pierwszy do większości silników ma 240mm, ale wersja 3,5/4.0 i M5 mają łączniki 290mm, może sprzedali Ci za długi?