Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie zaznaczam, że przejrzałem Waszą stronę i nie znalazłem odpowiedzi.

Chodzi mi o porównanie e32 z e34.

Powiedzmy e32 750i a e34 525.

Nie chodzi tutaj o dane techniczne bo te mam (pojemnosc, moc itp)

Zależy mi na różnicach głównie w wyposażeniu oraz innych nie-technicznych.

Z góry dzięki ;)

Opublikowano
hmm przedewszystkim e32 ma bogatsze wyposazenie i lepsze wykonczenie oraz komfort i najczescciej jest w automacie. E34 ma nowoczesniejszy wyglad ale gorszy komfort i lepsze prowadzenie no i w E34 o wiele bardziej ubogie wyposazenie... suma sumarum obie wersje sa godne zainteresowania wybor nalezy do ciebie do czego bedziesz uzywal auta na trasy ?? do miasta ?? no i mam nadzieje ze nie chcesz 750 po to zeby tam gaz zalozyc... :duh:
moje modele
Opublikowano

instalację LPG pomińmy bo na to każdy ma swoje zdanie.

Właśnie chodzi mi o szczegóły w wyposażeniu - czym owa ubogość 5ki się objawia?

Czy e34 ma nowocześniejszy wygląd to nie wiem... nie powiedziałbym ;)

Auto do miasta więc wszystko przemiawia za e34 jednak boje się tego, iż będzie niedostyt, że jednak nie jest to 7ka... ;)

Już nie koniecznie 750 - może być 730.

A tak swoją drogą to 730 dużo więcej spali niż 530? (wiem, że zależy to od wielu czynników, ale tak 'na sucho')

Opublikowano

zuzycie jest w mire podobne a E34 wyglda nowowczesniej ze wzgedu na grill przedni linie boczna i nizszy prog zaladunku :cool2: o wysoki mi sie zawsze kojarzy z latami 80 ale za to w e34 sa suwaki (chyba ze jest aut. klima) a to wyglda strasznie kiepsko...

a co do wyposazenia to E32 sa bogatsze poniewaz bylo duzo rzezcy w standardzie co bylo opcja w E34 no i jakos ludzie brali wiecej dodatkow do e32 niz do e34 ale wypasiona E34 tez idzie dostac...

Jak do miasta to radze e34 ale twoj wybot co do gazu to jesli chcesz ju meic to wtedy kupuj E32/E34 z sinikiem M30 w miare dobrze sprawuja sie na gazie

moje modele
Opublikowano

o, dzięki za info bo chciałem jeżeli nie m70 to M60 sliniczek :)

Jezeli spalanie mają podobne to raczej będę szukał 730.

Jeżeli ktoś zna istotne różnice wyposażenia (co w 5 było niedostępne lub masowo nie występuje, a w 7 jest) to proszę się nie krępowac ;)

Opublikowano

wyposazenie w e34 glownie zalezy od silnika :wink: E32 samo w sobie jest zawsze w miare dobrze wyposazone :D co do silnika M60 i M70 tam gaz tylko na wtrysku zreszta to samo sie tyczy silnika M50 w E34 raczej sie nie zaleca zwyklego gazu :wink: za to w M30 w miare dobrze chodzi ale lepiej kup juz z gazem bo jak kupisz bez i znow zalozysz to koljena beemka bedzie popsuta i w koncu bedzie trzeba wyciagac te gowna bo juz ciezko dostac bez gazu ....

ogolnie szukaj szukaj i jescze raz szukaj jesli znajdziesz ladna e34 nie bedziesz zalowal porostu najlepij kupic to co jest ladniejsze lub jakos fajnie sie trafi :8)

moje modele
Opublikowano

no ja chce tylko z bezpośrednim wtryskiem, inne od razu odpada bo nie wierze zeby to dobrze chodziło na dłuższą metę.

Wiem, że wiele osób uważa, że gaz jest do dupy, ale różnic na bezposrednim nie ma wielkich w osiągach, a jest w portfelu...

Nie wiem jak się to ma na tym silniku, ale na mesiu Sce śmiga bezproblemowo do 250 :8)

Opublikowano

Po 1 Stwierdzenie że E34 lepiej sie prowadzi od E32 to totalna bzdura! Miałem E34 525i i mam E32 750iL i jakoś tego nie zauważyłem.

Po 2. Faktem jest że zazwyczaj E32 są lepiej wykończone i wyposażone, ale E34 z silnikami V8 zazwyczaj są lepiej wyposażone i wykończone od słabszych sióstr.

Po 3. Kupowanie BMW 750i z zamiarem eksploatacji w mieście jest jak dla mnie totalnie bezsensu...

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
Osobiście brałbym e32 auto ma piękna linię, po prostu klasyk + inne zalety które już wymieniono...:wink: Nie polecam natomiast 730 R6, strasznie paliwożerne nawet na tle V8 a osiągi wiadomo słabsze. Najrozsądniejszyszą wersją wg mnie jest 740, ew. 730 V8.
Opublikowano

widzę, że każdy ma tutaj inne zdanie.

Chyba jednak wybiore to co będzie w najlepszym stanie i najbardziej będzie mi odpowiadało wyposażeniem, a czy to bedzie 730,735 czy 750 to się okaże ;)

tutaj fajna oferta :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z góry dzięki ;)

:naughty:
Opublikowano

Z góry dzięki ;)

:naughty:
Opublikowano

Dixi

w e34 sa suwaki

Mówiąc to chodzi Ci o taka deske:

http://www.e34.szm.sk/files/e34001.jpg

czy o taka:

http://www.e34.szm.sk/files/nove_003.jpg

?? Bo nie wiem co uznajesz za nowoczesniejsze :)

Do autora:

wg. mnie "obfitosc" wyposazenia zalezy od wersji silnikowej w duzej mierze. Ja mam topowa wersje E34 z roku '88 (z tego co wiem to wiekszego motoru w tym roku w 5 nie montowali) i bardzo ciezko było by mi sie teraz przesiasc i przyzwyczaic do słabiej wyposazonej fury.

PS. I tak nic nie przebije E32 NIKIego :)

Audi S4 Avant 2,2T
Opublikowano

hmm

750 a 525 :duh: ?? z calym szacunkiem ale to troche za duzy rozrzut. 525 to fajne autko ale porownaj to sobie z 730, 735 .

Do 750 to mozesz jedynie porownac sobie 540

a jesli chodzi o E32 a E34 to moge sie wypowiedziec o M30

Na codzien jezdze 735i, troche przejzdzilem tez 535i - oba automat

mialem okazje przejechac sie 730 automat i 530 manual

a na fotelu pasazera raz 530 V8

jesli chodzi o koszty to wychodzi to tyle samo - ubezpieczenie, paliwo i serwis

najbardziej zaskoczylo mnie to ze niektroe czesci do E34 sa drozsze - np. srodkowy drazek

Moim zdaniem E32 jest ladniejsza od E34. Zwlaszcza patrzac na linie boczna i tyl, przod przy szybkiej jezdzie mozna nawet pomylic.

7-ka z boku i z tylu ma wyraznie lzejsza linie, ktora nadaje jej znacznie barziej sportowy wyglad. Jednak to kwestia gustu

Najwieksza roznica to sposob podrozy - 735 jest znacznie bardziej komfortowe, czuje sie auto z segmentu luksuowego, wspaniale uzupelnia to automatyczna skrzynia biegow, osobiscie nie widze tu manuala - troche mi nie pasuje. Kawalek dwupasmowki, 140 - 160, nie ma nic przyjemniejszeo. To auto jest stworzone do takiej jazdy, niesamowite doznania, spalanie calkowicie do przyjecia. Rozmarzylem sie ...

535 ma znacznie bardziej sportowe zaciecie. Czuc, ze jest lzejsze i ze zostalo pomyslane o czerpaniu przyjemnosci z sportowej jazdy. 220 - 230, pieknie ciagnie, jest jescze bardziej niz 7-ka stabilna na lukach. Gladko wchodzi i tak samo wychodzi.

Do 5 zdecydowanie manual. Polecam zwlaszcza jesli lubisz przycisnac, nie bedziesz zawiedziony. Automat potrzebuje troszke wiecej zeby sie zebrac

Skoro to ma byc Twoja pierwsza bawaria to osobiscie polecam E34, sam bym tak dzis zrobil. Z 7 jest wiecej klopotow. 5 jest wiecej, wydaje mi sie ze latwiej dobierzesz cos dla siebie, wiecej czesci, itd. No i zawsze bedziesz mogl sie przesiasc na 7ke

Ja sam przeszlo rok temu wzialem 7ke, nie zlauje ale musialem sporo sie nauczyc. Tak szczerze to troche sie napalilem i to troche kosztowalo. Lubie swoje auto, musialem troche nad nim popracowac, dzis jeszcze zostalo mi pare poprawek lakierniczych, pod koniec stycznia mysle, ze wrzuce foty.

Gdybym bral ja jeszcze raz to bym sie jeszcze troche potargowal albo szukal innego za ta cene.

Powodzenia