Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

zastanawiam się nad jedną kwestią - mam w mojej F11 automatycznie otwieraną klapę bagażnika oraz comfort access. Wyczytałem w necie, że te 2 opcje zawsze są w kombinacji z otwieraniem klapy na "kopnięcie".

U mnie natmiast to nie działa - zastanawiam się czy to po prostu usterka / ktoś nie wymienił tego po dzwonie (auto używane, brak 100% przejrzystości w historii auta) czy po prostu nigdy tego nie było i w razie czego, trzeba dosztukować.

Z góry dzięki za podpowiedzi.

VIN WBAMX51010DL74244

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witajcie,

zastanawiam się nad jedną kwestią - mam w mojej F11 automatycznie otwieraną klapę bagażnika oraz comfort access. Wyczytałem w necie, że te 2 opcje zawsze są w kombinacji z otwieraniem klapy na "kopnięcie".

U mnie natmiast to nie działa - zastanawiam się czy to po prostu usterka / ktoś nie wymienił tego po dzwonie (auto używane, brak 100% przejrzystości w historii auta) czy po prostu nigdy tego nie było i w razie czego, trzeba dosztukować.

Z góry dzięki za podpowiedzi.

VIN WBAMX51010DL74244

Tak jak piszesz. jesli auto ma aut. klape bagażnika i comfort access to właśnie tylna klapa powinna być otwierana 'kopnieciem'.

Możesz sprawdzić - powinien być moduł i podłączone do niego dwie antenty (pod zderzakiem). Do modułu także dochodzi wtyczka chyba 3 pin z zasilaniem, masa i sygnałem LIN

Opublikowano
Podłącze się bo okazuje się że u mnie jest tak samo jak u założyciela tematu. Czy przypadkiem nie było tak że za tą opcje trzeba było dodatkowo dopłacić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie każada f10/11 z początków produkcji miały tą opcję.Dokładałem to w jednej f10 z 2010r i trzeba było wymienic także frm na taki z 2012.Sprawdz pod spodem czy masz moduł i anteny.
Opublikowano
A wiecie w których modułach występuje kodowanie takiej klapy? Działa mi tylko otwieranie "kopnięciem", zamykanie niestety już nie, trzeba guzikiem lub pilotem zamykać. Pozdrawiam
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzień dobry,

Podłączę się do wątku.

Co prawda wiem że w mojej wersji 528i z 2013 roku, mam opcję otwierania klapy na kopnięcie, ale raz działa, a raz nie. Jaka może być tego przyczyna?