Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio trafiłem na informację, że w X3 są 2 możliwe konfiguracje bagażnika:

- niższa podłoga jeśli mamy ogumienie run-flat i zestaw naprawczy,

- wyższa podłoga, podniesiona, jeśli mamy zwykłe opony i koło zapasowe.

Informacja pochodzi z amerykańskiego forum i zastanawiam się jak Wy macie w swoich X3, jak sytuacja wygląda w Europie?

Opublikowano

Z tego co mi mówiono jak zamawiałem auto to standardowo jest zestaw naprawczy ale większy bagażnik

Kiedy wybierze się koło zapasowe to na pewno podłoga bagażnika jest podniesiona i ma wysoki niepraktyczny próg a bagażnik przez to jest mniejszy

Opublikowano
Ja miałem opony letnie bez RF a zimowe już były tylko z RF. Tak więc dostałem zestaw naprawczy. Nie ma reguły jakie dadzą opony fabrycznie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma reguły jakie dadzą opony fabrycznie.

Jak najbardziej jest reguła - regułą jest wyposażenie, a konkretnie koła jakie zamawiasz. BMW nie da Ci w gratisie opon RunFlat :) które są o kilkadziesiąt procent droższe od standardowych, jeśli za to nie zapłacisz :)

Większość kół podstawowych w X3 jest obutych w opony nie RunFlat, natomiast im wyżej w rozmiarach kół / tudzież im wyższy pakiet wyposażenia (zawierający przy okazji w standardzie większe koła) - tym coraz częściej zaczynają pojawiać się opony RunFlat.

To jakie dostaniesz na aucie opony jest dokładnie opisane w konfiguratorze - wszystkie koła z ogumieniem RunFlat mają to wyraźnie zaznaczone (przykładowo "20" aluminiowe obręcze M Double-spoke 699 z ogumieniem Runflat").

W niektórych modelach BMW w konfiguratorze istnieje oddzielna pozycja dopłaty do RunFlat (np. X1 zjeżdżały na zwykłych oponach, ale można było dopłacić ok. 1400 zł do opon RunFlat - była oddzielna opcja w cenniku).

Natomiast koła zimowe - BMW w zdecydowanej większości oferuje w opcji RunFlat, nawet w rozmiarówce 16 cali.