Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy da się jednoznacznie stwierdzić czy w tym egzemplarzu jest logic7?

Widzę że są dwa glosniki na tapicerce

Nie mam vin

IMG-20220201-WA0014.jpg

Opublikowano
W swoim E91 mam L7 Harman Kardon i mam z tyłu tak samo głośniki, ale nie wiem czy w przypadku standardowego nagłośnienia, również z tyłu głośniki nie są tak samo rozmieszczone
Opublikowano
W swoim E91 mam L7 Harman Kardon i mam z tyłu tak samo głośniki, ale nie wiem czy w przypadku standardowego nagłośnienia, również z tyłu głośniki nie są tak samo rozmieszczone

Ciekawy temat, też mam najwyższą możliwą wersję nagłośnienia, L7 HK, a nie mam tego małego "głośnika" nad dużym. :|

Opublikowano

To niezła zagwozdka, egzemplarz dopasiony niby fest dobrze ale wiem tylko że jeszcze ma małą navi :roll:

Obejrzałem parę i widzę że z tyłu w drzwiach bywa że wcale nie ma głośników w tym modelu

Niby logic7 powinno mieć 13 głośników

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawa jest prosta, zdjecie to e91 i tam sa w drzwiach, w e90 sa w tylnej polce.
Opublikowano
Sprawa jest prosta, zdjecie to e91 i tam sa w drzwiach, w e90 sa w tylnej polce.

E91 ma też w podsufitce głośniki. Jak jest podstawowe audio to są dwa głośniku z przodu i w podsufitce dwa, w tylnych drzwiach wtedy nie ma.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mowa o dodatkowych glosnikach, tweeterach. W e90 sa w polce, w e91 w drzwiach.
Opublikowano

Czyli E91 zawsze ma głośnik w tylnej tapicerce drzwi?

Opublikowano
Podstawowe audio ma pojedynczy głośnik w boczku drzwi. Przynajmniej kolegi E91 pre-LCI tak ma. Dwa z przodu, dwa z tyłu i dwa pod siedzeniami.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli E91 zawsze ma głośnik w tylnej tapicerce drzwi?

W podstawowym mask, nie ma w drzwiach z tylu, w pro/hi-fi sa w drzwiach z tylu, w L7 dodatkowo tweetery w drzwiach dla e91, w polce dla e90 oraz jeden na srodku deski rozdzielczej.

Opublikowano
No to u mnie brakuje jedynie tego na środku deski i według VIN mam HIFI S676. Nagłośnienie Pro też ma jakieś oznaczenie w wyposażeniu?
Opublikowano
No to u mnie brakuje jedynie tego na środku deski i według VIN mam HIFI S676. Nagłośnienie Pro też ma jakieś oznaczenie w wyposażeniu?

Przy hifi w e91 lic nie ma środkowego, nie ma wysokotonowych z tyłu i nie ma w podsufitce obok klapy bagażnika

Jest jeszcze S676A - tu nie wiem do końca co więcej dokładali lepszy wzmacniacz? i czy to na eu/us

Kolejne wersje audio w e91 to Logic7/Harman dochodzą wysokotonowe z tyłu i 2 głośniki w podsufitce , i inna komunikacja i zasilanie. W polifcie mają napis na wysokotonowych harman/kardon w przed lifcie brak.

Najwyższa opcja to było Individual chyba robił Bang & olufsen , mocniejszy , dochodzi dodatkowy wysokotonowy przy środkowym w desce. Mają pomarańczowe środki głośnika + srebrną ramkę metalową + zielone naklejki

Opublikowano

Wysokotonowych mam 4 sztuki, grają wszystkie bo przykładałem ucho https://i.ibb.co/YN7XWVV/BB9Nl1F.jpg%20J

Za to reszta się zgadza, brak środkowego i w bagażniku. Prawdopodobnie do 03/2009 było 10 głośników, później zrezygnowali z tweeterów z tyłu.

Tutaj dokładniejsze informacje z katalogu BMW https://www.1addicts.com/forums/attachment.php?attachmentid=224023&d=1204094124

Opublikowano
Wysokotonowych mam 4 sztuki, grają wszystkie bo przykładałem ucho https://i.ibb.co/YN7XWVV/BB9Nl1F.jpg%20J

Za to reszta się zgadza, brak środkowego i w bagażniku. Prawdopodobnie do 03/2009 było 10 głośników, później zrezygnowali z tweeterów z tyłu.

Tutaj dokładniejsze informacje z katalogu BMW https://www.1addicts.com/forums/attachment.php?attachmentid=224023&d=1204094124

Na to by wyglądało, ile zamieszania z tymi głośnikami , na pewno u siebie nie mam wysokotonowych z tyłu w 2012 roczniku :)

Opublikowano
Mam jeszcze jedno pytanie czy Logic7 mogło być bez navi?

Może ja nie mam navi, a jest Logic7

Opublikowano

Trafiłem e91 przedliftowe i z tyłu na drzwiach ma po dwa głośniczki, a deska bez navi, z przodu też dwa głośniki na stronę są.

IMG-20220209-WA0005.jpg