Skocz do zawartości

[F11 LCI] Uruchomienie Spotify, Connected App na Android

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Chciałem uruchomić sobie aplikację Spotify w moim BMW po lifcie. (2015r.)

- Usługi Connected według panelu mam aktywne bezterminowo.

- Spotify działa przez BT, mogę przewijać piosenki z poziomu kierownicy. Dzwięk ok.

- Mam tę przypadłość, że przy przewijaniu, nazwa utworu i artysta zmieniają się co sporadycznie. Zawiesza sie opis. piosenka leci nowa ale opis jest stary, za którymś razem zaskakuje i znowu wisi kilka piosenek.

- Telefony Android - Xiaomi Mi 9T Pro i Samsung S9+ . Na obu to samo.

Próbowałem kombinować na różne sposoby i nie szło. Potrzebuje pomocy co mogę jeszcze podziałać w tym temacie aby mieć aplikację wewnątrz NBT i odbierać obrazki płyt i inne rzeczy.

Dzięki!

IMG-20220126-211615.jpg

IMG-20220126-211623.jpg

IMG-20220126-211638.jpg

Screenshot-2022-01-26-21-16-47-995-com-android-settings.jpg

Screenshot-2022-01-26-21-16-53-100-com-miui-home.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zacznij od podłączenia telefonu oryginalnym kablem do auta.

Przez BT to nie działa i nie będzie działało ...

Opublikowano
Opcje 6NR można dokodowac, mam ofertę do mojego za 60€, kodowanie przez usb, więc nawet żaden sprzęt nie potrzebny, jednak ciągle szkoda mi kasy, tym bardziej iż nie ma pewnosci ze po dokodowaniu będzie działać.

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest problem z zabezpieczeniami androida powyzej wersji chyba 6 albo 7.

Chodzi o to że HU podłącza, rozłącza i podłącza telefon.

Po tym rozłączeniu, telefon ponownie jest w trybie ładowania a nie przesyłania plików.

Opublikowano

Coś w tym jest też, bo faktycznie jak przełącze Samsung na przesyłanie plików, to połączenie USB się resetuje i ponownie podłącza się telefon w stanie chyba tylko ładowania.

Natomiast Xaomi, wydaje mi się, że też się rozłącza ale wybór usb nadal pozostaje na "przesyłanie plików/android auto"