Skocz do zawartości

Facelifting a nasze umowy ,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wszystko się opóźnia a tu za pół roku lifting więc zmiana ceny raczej ,jak to się wg Was ma do utrzymania naszych cen wynikających z zamówienia ,przecież opóźnienie nie wynika z naszej winy??
Opublikowano
Wszystko się opóźnia a tu za pół roku lifting więc zmiana ceny raczej ,jak to się wg Was ma do utrzymania naszych cen wynikających z zamówienia ,przecież opóźnienie nie wynika z naszej winy??

Skoro lift za pół roku to dlaczego przyjęli mi zamówienie w grudniu na 31.07?

Opublikowano

Skoro lift za pół roku to dlaczego przyjęli mi zamówienie w grudniu na 31.07?

bo liczą że wyprodukuje się w czerwcu i do koca lipca będzie wydanie

Swoją drogą w tej chwili nie ma już takich rabatów i podejrzewam że mają górkę na ewentualną zmianę ceny auta na po FL

Opublikowano

A pytałeś już o to dealera ?

Myślę że to powinno być pierwsze źródło informacji w tym temacie.

Opublikowano

A pytałeś już o to dealera ?

Myślę że to powinno być pierwsze źródło informacji w tym temacie.

Teoretycznie dealerzy dostają "cutoff date" po ktorym nie powinni/nie wolno im zamawiac obecnej linii, teoretycznie przed ta data powinni dostac tez cenniki liftu. Wiec zgadzam sie, ze dealer bedzie wiedzial najlepiej.

Opublikowano
  • Autor
Jeżeli macie rację to do faceliftingu muszą wyprodukować nasze auta ,od.dealer nie wie nic ,system jest taki że oni przychodza na 9 do pracy otwierają komp i patrzą gdzie na zamówieniu pali się lampka że fabryka kieruje do produkcji ot i cała ich wiedza ,może na se dzwonić i dźwonic ,pali się lampka lub nie hihi
Opublikowano
Gdzieś w lipcu 2022 to pewnie dopiero zaprezentują samochód, następnie z 2 miechy później będzie można dopiero LCI zamówić, następnie po pół roku lub więcej odebrać, czyli to będzie już 2023
Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano
Gdzieś w lipcu 2022 to pewnie dopiero zaprezentują samochód, następnie z 2 miechy później będzie można dopiero LCI zamówić, następnie po pół roku lub więcej odebrać, czyli to będzie już 2023

Z tego co ktos tutaj pisal na forum (chyba ktos z fabryki w Monachium) produkcja LCI rusza od sierpnia... Ale moze sie przeslyszalem...

Opublikowano
Z tego co ktos tutaj pisal na forum (chyba ktos z fabryki w Monachium) produkcja LCI rusza od sierpnia... Ale moze sie przeslyszalem...

No i Polska jako kraj o najniższym priorytecie dostanie parę sztuk LCI na salony do obejrzenia na przełomie wrzesień - październik. Będzie identyczne jak teraz z bmw 4 Gran Coupe. Są, ale czy ktoś je może mieć? Już się produkuje od ilu miesięcy? A ile osób nimi jeździ bo mają je dla siebie? No właśnie. Na palcach jednej ręki bym ich pewnie policzył. Ciekawe czy te co fizycznie stoją w salonach można wgl kupić ^^ a zamówienia no to.... Odbiór pewnie na za pół roku? =) btw ktoś tu ostatnio wstawił zdjęcie 4GC i wyszło że to po prostu jazda testowa? ;D

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano

Czyli krótko mówiąc wiedzą że obecne zamówienia da radę złożyć do wejścia LCI także zbierają zamówienia.

Myślę że w okolicach Lutego/marca będzie blokada obecnej wersji ale w tym czasie nie liczyłbym jeszcze na cenniki wersji LCI także może być małe zamieszanie z zbieraniem zamówień. A wszystko przez obecną sytuację i duże opóźnienia w stosunku do zamówień. Dotychczas takie długie terminy oczekiwania były na modele które wchodziły na rynek i można było to spokojnie układać w kolejnych miesiącach. Teraz czekamy na wersję która za chwilę ma lift i coś z zamówieniami, które się nie zmieszczą w pewnym okresie czasu, będzie trzeba zrobić.

Opublikowano

W piątek zamawiałem G20. Termin odbioru mam w umowie początek września. Sprzedawca mówił, że powinna być do czerwca, a mam napchane prawie wszystko...

Na pytanie o lift usłyszałem, że zapewne się opóźni, ale jakby wszedł wcześniej to prawdopodobne, że zaproponują zmianę, ale z racji, że to nie moja wina to powinna zostać cena. Mieli takie przypadki, ale jak będzie przekonamy się w trakcie.... Ogólnie ta nowa konsola z wielkim panelem mi się nie do końca podoba, ale jak dadzą bez dopłaty to wezmę ;)

Swoją drogą w tej chwili nie ma już takich rabatów i podejrzewam że mają górkę na ewentualną zmianę ceny auta na po FL

11% na auto + 20% na koła zimowe, tyle ugrałem za 320i w mpakiecie + 4 pakiety dodatków i kilka poza pakietami :) :norty:

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
W piątek zamawiałem G20. Termin odbioru mam w umowie początek września. Sprzedawca mówił, że powinna być do czerwca, a mam napchane prawie wszystko...

Na pytanie o lift usłyszałem, że zapewne się opóźni, ale jakby wszedł wcześniej to prawdopodobne, że zaproponują zmianę, ale z racji, że to nie moja wina to powinna zostać cena. Mieli takie przypadki, ale jak będzie przekonamy się w trakcie.... Ogólnie ta nowa konsola z wielkim panelem mi się nie do końca podoba, ale jak dadzą bez dopłaty to wezmę ;)

11% na auto + 20% na koła zimowe, tyle ugrałem za 320i w mpakiecie + 4 pakiety dodatków i kilka poza pakietami :) :norty:

Twój rabat nie jest zły jak na obecne czasy, ale biorąc pod uwagę że do połowy zeszłego roku rabaty były na poziomie 20-22% to sam widzisz że jednak górkę mają.

Opublikowano
Tamte czasy już chyba nie wrócą. Kilku sprzedawców nie chciało przekroczyć 8%...
Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano

No i Polska jako kraj o najniższym priorytecie dostanie parę sztuk LCI na salony do obejrzenia na przełomie wrzesień - październik. Będzie identyczne jak teraz z bmw 4 Gran Coupe. Są, ale czy ktoś je może mieć? Już się produkuje od ilu miesięcy? A ile osób nimi jeździ bo mają je dla siebie? No właśnie. Na palcach jednej ręki bym ich pewnie policzył. Ciekawe czy te co fizycznie stoją w salonach można wgl kupić ^^ a zamówienia no to.... Odbiór pewnie na za pół roku? =) btw ktoś tu ostatnio wstawił zdjęcie 4GC i wyszło że to po prostu jazda testowa? ;D

Skąd masz informację, że Polska jest krajem o najniższym priorytecie? Z tego co wiem, Polska jest jednym z kluczowych rynków dla BMW i aktualnie chyba drugim największym pod kątem sprzedaży w europie środkowo-wschodniej. Nie wiem skąd tezy o najniższym priorytecie.

Opublikowano

Twój rabat nie jest zły jak na obecne czasy, ale biorąc pod uwagę że do połowy zeszłego roku rabaty były na poziomie 20-22% to sam widzisz że jednak górkę mają.

Zawsze standardowy rabat to było 8%. Jak miałeś znajomości, albo flotę (większą/mniejszą), można było negocjować większy rabat.

Natomiast rabat na poziomie 11% też jest OK. Jeśli to za mało - szukaj dalej. Jeśli wciąż za mało, zrezygnuj z wyposażenia, modelu, marki. Nikt Cie nie zmusza do kupowania BMW, a już na pewno BMW nie ma potrzeby dawania rabatów :) Skoro i tak ludzie kupują ich samochody po wyższych cenach, to po co mają dawać rabat?

Opublikowano
  • Moderatorzy

Skąd masz informację, że Polska jest krajem o najniższym priorytecie? Z tego co wiem, Polska jest jednym z kluczowych rynków dla BMW i aktualnie chyba drugim największym pod kątem sprzedaży w europie środkowo-wschodniej. Nie wiem skąd tezy o najniższym priorytecie.

Pewnie dlatego do dzisiaj nie ma obsługi głosowej po polsku.