Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gdzieś słyszałem o firmie ze Śląska(podobno nieźle ogarnięci mechanicy), która wymienia lampy z xenonami na lampy ledowe. Postanowiłem, że zapytam na forum(kopalnia wiedzy i życzliwi członkowie). Najbardziej interesuje mnie taki zabieg w modelach F10 i F07z lat 2010-2012. Czy rzeczywiście taki zabieg jest możliwy? Czy można dostać ledowe zamienniki? Jaki może być koszt zamiany? Pozdrawiam

Opublikowano

Czesc.

Nie bede podawal nazwy firmy w poscie, ale maja siedzibe w Krakowie.

CENNIK regeneracji BMW 5 F10 przed lift:

- rozklejenie i wyczyszczenie wnętrza lampy + regeneracja soczewki - 600 zł/szt

- wymiana klosza na nowy - 600zł/szt + cena klosza

- wymiana obudowy na nową - 600zł/szt + cena obudowy

Dodatkowo:

- montaż soczewki BI-LED - 1000zł/szt

- montaż soczewki BI-LED PREMIUM (+30% MOC) - 1300zł/szt

- malowanie wnętrza lampy - 100-250zł/szt

- montaż DRL + kierunkowskaz dynamiczny - 250-350zl/szt

- polerowanie klosza z zabezpieczeniem - 120zł/szt

- demontaż-montaż wraz z ustawieniem świateł - 150zł/szt

- montaż devil eyes kliknij aby zobaczyć - 150zl/szt

- przeróbka przesłony lamp soczewkowych z USA/UK na EU - 100zl/szt

- przy dostarczeniu zdemontowanych `gołych` odbłyśników - 100zł/szt

- zabezpieczenie klosza folią (bezbarwną PPF, przyciemniająca) - 250zl/szt

Przykładowa wycena - Klient zamierza dostarczyć zdemontowane reflektory 2szt w których mamy zregenerować odbłyśnik + wypolerować klosze. Koszt takiej usługi - rozklejenie 600x2 + polerowanie klosze 120x2 = 1440zl za 2szt

Opublikowano
Witam

Gdzieś słyszałem o firmie ze Śląska(podobno nieźle ogarnięci mechanicy), która wymienia lampy z xenonami na lampy ledowe. Postanowiłem, że zapytam na forum(kopalnia wiedzy i życzliwi członkowie). Najbardziej interesuje mnie taki zabieg w modelach F10 i F07z lat 2010-2012. Czy rzeczywiście taki zabieg jest możliwy? Czy można dostać ledowe zamienniki? Jaki może być koszt zamiany? Pozdrawiam

Lampy dostępne są bezproblemowo na AliExpress LED-owe z homologacjami. Pozostaje kwestia kodowania i sprawdzenia czy masz wszystkie wiązki podprowadzone pod taki rodzaj oświetlenia.

Rozwiązanie, które proponuje kolega wyżej powoduje utratą homologacji lampy i możliwymi problemami podczas wypadku.

Opublikowano

Lampy dostępne są bezproblemowo na AliExpress LED-owe z homologacjami. Pozostaje kwestia kodowania i sprawdzenia czy masz wszystkie wiązki podprowadzone pod taki rodzaj oświetlenia.

Rozwiązanie, które proponuje kolega wyżej powoduje utratą homologacji lampy i możliwymi problemami podczas wypadku.

Dziękuję to już jest jakiś trop. Kolega Lewonek źle mnie zrozumiał - chodziło mi o wymianę całych lamp. Zastanawiam się też, jak w takim przypadku wygląda opcja "wycinania", która jest dostępna w oświetleniu ledowym nowszych modeli?