Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie Szanowne Grono miłośników marki BMW. Dziękuję za przyjęcie do tak zacnego Grona.

Proszę o pomoc w rozpracowaniu tematu doposażenia mojego X5 w HALOGENY LED. Czy w ogóle jest to możliwe i jak się do tego zabrać??? Części jak HALOGENY lewy plus prawy, włącznik są do kupienia w w necie. A co z wiązka czy jest na miejscu pod zderzakiem??? No i moduł sterujący plus programowanie. Jeśli miał ktoś do czynienia z taką operacja proszę o odpowiedź. Z góry dzięki.

Opublikowano
W roku modelowym 2022 nie ma już halogenów są podobno wbudowane w reflektory przednie. Widziałem na amerykańskim forum wątek, że ktoś dokładał halogeny do mpakietu. Podobno nie jest to warte zachodu chyba, że chodzi o względy estetyczne.
Opublikowano (edytowane)
W roku modelowym 2022 nie ma już halogenów są podobno wbudowane w reflektory przednie. Widziałem na amerykańskim forum wątek, że ktoś dokładał halogeny do mpakietu. Podobno nie jest to warte zachodu chyba, że chodzi o względy estetyczne.

Dzięki Prokot za konkretną i merytoryczną odpowiedź. Jak się okazuje masz rację. W autach wyposazonych w laserowe światła drogowe w roczniku modelowym 2022, prowadzące światła przeciwmgielne nie występują oddzielnie, a są zintegrowane z reflektorami. CYT INSTRUKCJA: Zasada działania: Snop świateł mijania jest dopasowywany ew. w zależności od prędkości i zamglenia. Warunki działania: 1. Automatyczne sterowanie świateł drogowych jest aktywne. 2. Tylne światła przeciwmgielne są włączone.

Spełniając ww. Warunki światła przeciwmgielne przednie włączają się automatycznie.

Edytowane przez Kowbojmaster
Opublikowano
Wersja 45e ma halogeny diodowe w standardzie, opcja 5A1. Auto odbierałem na początku września br.
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
ja w M50 i nie mam

Auto z którego rocznika???

Auto odebrałem w październiku - nie mam też laserów.Są tylko puste miejsca na halogeny.

Z tego co podaje instrukcja i wypytalem dziś w Aso to tylko lasery maja funcie przeciwmgielna.

Opublikowano
Niestety Pan Ryszard chyba dołączył do „zacnego” grona ;-)

Jakiegoż to grona ?

Panu tomek777477 zapewne chodziło o grono nie mających halogenów w swoich G05. Panowie najlepsze jest to ze halogeny diodowe występują w autach wyposażonych w lasery. Wniosek z tego ze w roczniku modelowym 2022 mamy do czynienia z laserami z wbudowanymi halogenami. Jutro postaram się to ustalić.

Opublikowano
Wersja 45e ma halogeny diodowe w standardzie, opcja 5A1. Auto odbierałem na początku września br.

Jakie reflektory???

Adaptacyjne LED-y

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
Tak mam w specyfikacji zamówienia. Opcja 5A1 Diodowe reflektory przeciwmgielne
Opublikowano
No tak, słuszna uwaga :wink:
Opublikowano

Wiesz, każda terenówka to Jeep, obuwie sportowe to Adidasy, a światła w zderzaku do halogeny. :wink:

A tak na poważnie, światła przeciwmgłowe chyba wyleciały całkowicie z oferty.

Kolejna oszczędność dla BMW, a cena i tak do góry.:)