Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam u siebie dokładane chińskie xenony które kupilem juz z tym autem niestety. Od jakiegos czasu zaczynają się problemy raz świecą o poranku a raz nie. Moje pytanie czy ktos kiedys montował te Led do e39 ?? Ma to być firma Osram mechanik mowil ze chodzą bardzo dobrze i mniej przerabiania na kolejny chiński syf. Może ktoś coś doradzić?? Mowimy o swiatlach mijania bo długie chyba zostaje bez zmian wtedy. Może ktoś coś powiedzieć??
Opublikowano
OSRAM LED LEDriving HL H7 Gen2 6000K Off-Road 12V taka żarówka z tego co wiem to jest wsadzony chińczyk na razem z przetwornicami w lampie nie było grzebane za mocno
  • Moderatorzy
Opublikowano
Czyli masz lampy pod H7, jeśli polift to soczewki. Jeśli nic nie było ruszane to jest szansa, że odbłyśniki są wypalone i wtedy nic nie poprawisz cokolwiek założysz. Kupiłem kiedyś jakieś ledy u Chińczyka i o ile same świeciły jak wściekłe, to na drodze nic nie widziałem. Któryś użytkownik tu na forum pisał, że zakładał ledy H7 i był zadowolony więc - loteria. Ja wróciłem do zwykłych żarówek, oczywiście odbłyśniki zregenerowane. Jest przyzwoicie, ale do xenonów bez porównania. Podstawa to zregenerowane odbłyśniki i klosze. Jak chcesz jeszcze lepiej to wymiana na całe projektory LED.
Opublikowano

ja zakladalem LED-y do opraw H7 na soczewkach. W porownaniu do zwyklych zarowek- bajer. Kupilem zwykle LEd'y w granicach do 50 pln z alle... celem testow. Swieci pieknie.

Nie regenerowalem odblysnikow. Po ogledzinach odblysnika stwierdzilem ze to niepotrzebne.

Pamietaj o tym ze jak bedzie ci podlaczal LED-y do opraw po H7, to LEDy sa kierunkowe. Czyli jak po podlaczeniu reflektor nie zaswieci, nalezy przemienic kable LED'a w podlaczeniu.

Teraz w oprawy H7 zamontowalem jednak xenony (made in china). Lampy zaloze do sedana, jutro montaz. Zobacze jak to swieci. "Szkla" sobie odnowilem.

W opcji mam jeszcze zalozenie DEPO na xenonach (kupilem takie ostatnio za rownowartosc dwoch godzin mojej pracy - w bardzo ladnym stanie).

Nie wiem jak to swieci i troche mam opor przed zalozeniem tego..

Opublikowano
Dzięki za pomoc narazie jescsze te gowno z Chin ale wezme sie za temat wkrótce mysle ze Osram Led nie będzie gorszy niz zmeczona chińska podróbka plus nie będzie walił błędów rano na desce i zapalał się za 10 tym razem dopiero..
Opublikowano
mysle ze Osram Led nie będzie gorszy

a jak to zamontujesz do reflektorow H7? wlozyc, wlozysz bez problemu... tylko jak zablokujesz tego osrama. Przeciez H7 sa montowane podstawek ktore od razu blokuja zarowke w odpowiednim polozeniu. musisz kupic pierscienie (chinskie) i je odpowiednio przerobic. Ja tak wlasnie zrobilem, Chyba ze wymyslisz jakis drucik blokujacy.....

nie będzie walił błędów rano na desce i zapalał się za 10 tym razem dopiero..

uzywam zwyklych LEdow chinskich za cale 50 pln (zakupione celem sprawdzenia jak to swieci) i ani razu nie wywalilo mi bledu na desce i zapala sie za kazdym razem....

dokladnie tych uzywam

https://allegro.pl/oferta/zarowki-led-h7-gt-cob-300-super-mocna-zarowka-8410002009

prosze tylko nie odbierac tego posta jako reklame produktu, ani ze jestem zwiazany z firma itp.

Opisuje tu tylko swoje "boje" z oswietleniem w BMW.

Nie jestem w 100% zadowolony z tych LEDow - wole xenony. Dlatego dzis zaloze -chinskie bo chinskie- ale jednak xenony do H7.

CZy ktos moze opisac przy okazji tematu oswietlenia jak swieca lampy DEPO - te z linku?

https://allegro.pl/oferta/bmw-5-e39-95-03-lampy-reflektory-black-ringi-xenon-9036135118?reco_id=78b6f7a4-502d-11ec-8664-246e9680dda8&sid=1147bbb04b955b96a226cab2e664258d9124ef0862320b2d7366fdd6604cf017

wlasnie takie kupilem w ladnym stanie, i zastanawiam sie nad zalozeniem

Opublikowano
Od xenonow wywala mi abrelicht prufen czy jakoś tak raz pala q raz nie wiec mysle ze sie koncza. Co do montażu nie wiem dokładnie co i jak ale ktoś mi mówił że właśnie to jest Led na H7 nie zagłębiałem tematu
Opublikowano

no wiec chinszczyzna - to chinszczyzna. Zamontowalem lampy, podlaczylem a tu jedna przetwornica chinska se pozwolila nie dzialac. Towar nowka-sztuka. Wiec trafilo na lampy DEPO.

Od razu na poczatku okazalo sie ze jedna przetwornica daje sygnal na zarnik i od razu go wylacza. Wymienilem na inna przetwornice (zapasowa) i dziala.

Czas chyba zaopatrzyc sie w nowe (nie uzywane) oryginalne przetwornice

• Moderatorzy
Opublikowano
Dlatego dzis zaloze -chinskie bo chinskie- ale jednak xenony do H7.

A przegląd przejdzie ? Masz chociaż spryski lamp ?

Opublikowano
Co do montażu nie wiem dokładnie co i jak ale ktoś mi mówił że właśnie to jest Led na H7 nie zagłębiałem tematu

Na LEDzie masz pierscien. Ten pierscien "ustawia" LEDa w oprawce. Musisz miec pierscien ktory zablokuje tego LEDa zeby nie wypadl.

Ja kupilem cos takiego i to przerobilem. Bylo za wysokie, wiec Dremel do reki i pilowanie.Musisz dobrac tak wysokosc zeby to wlazlo w oprawke i przytrzymalo pierscien LEDa i nie haczylo z drugiej strony o wentylator LEDa czy radiator....

https://allegro.pl/oferta/adapter-zapiecie-mocowanie-led-h7-bmw-am07-7717396513

tu masz podobny - niby do E39

https://allegro.pl/oferta/adapter-zapiecie-mocowanie-led-h7-bmw-am06-8560722992

Opublikowano
A przegląd przejdzie ? Masz chociaż spryski lamp ?

tu jest inny swiat. Jak nawet zobacza, to pogadaja, kaza pojechac na sprawdzenie i to wszystko. Nie zabieraja dowodow, nie wlepiaja mandatow.. No chyba ze sobie zasluzysz gburowatym potraktowaniem policji.

Spryski bede zakladal w pl. Te DEPO (xenony) zalozylem bo musialem sie zastanowic co robic dalej z tymi lampami na H7 skoro chinskie xenony nie dzialaja.

Przy okazji uruchomilem auto na jednym chinskim xenonie i jednym DEPO. Roznica taka ze xenon Depo swiecil po calej soczewce. Chinski, swiecil tak na 3/4 soczewki. Byc moze zle ustawiony, bo wymienialem w jednej z lamp regulator.

Zalozylem na kilka dni. Jak wrocilem do domu, przemontowalem do H7 LEDy i raczej na tym pojade do polski. Nawet jak mnie zatrzymaja, na poczekaniu zmienie na oryginal i nie powinno byc problemu.

Tak jak napisalem, tu w Norwegii nie czepiaja sie zbytnio.

• Moderatorzy
Opublikowano

Aha, zapomniałem, że kolega poza krajem :)

...musialem sie zastanowic co robic dalej z tymi lampami na H7.

Jeśli polift to odbłyśniki xenon/H7 są identyczne wymiarami mocowania. Tylko gniazdo oprawki się różni. Zakładasz odbłyśniki pod xenona i masz jak oryginał :D Plus oczywiście przetwornice i pewnie trzeba zakodować xenony.

Opublikowano
Jeśli polift to odbłyśniki xenon/H7 są identyczne wymiarami mocowania. Tylko gniazdo oprawki się różni. Zakładasz odbłyśniki pod xenona i masz jak oryginał :D Plus oczywiście przetwornice i pewnie trzeba zakodować xenony.

Polift, tyle ze tu jest inny swiat. Tu nie dostaniesz nawet akumulatorka do klucza -diamenta. Najblizsza taka bateria jest w pl i musialem wlasnie z pl takie sprowadzac.

Tu nie dostane tego plynu do rozklejania lamp, a niestety lampy sa klejone tym co trzyma bardzo mocno.

Ja pewnie poszukam oryginalnych lamp xenonowych do rewgeneracji (tych klejonych butylem)

Nie trzeba kodowac xenonow - dzialaja od razu..

• Moderatorzy
Opublikowano
...niestety lampy sa klejone tym co trzyma bardzo mocno...

Uuu... to pech :( Ja miałem jedną taką. Na szczęście i tak zakładałem nowe klosze. Stary klosz musiałem połamać. Przerąbane, drugi raz nigdy w życiu takiej imprezy nie planuję.

Nie trzeba kodowac xenonow - dzialaja od razu..

Ciekawe, bo wydaje mi się, że przynajmniej w Pasofcie widziałem w module świateł pole wyboru xenon lub H7. Może chodzi o rozpoznawanie spalonej żarówki ?

Opublikowano
Ciekawe, bo wydaje mi się, że przynajmniej w Pasofcie widziałem w module świateł pole wyboru xenon lub H7. Może chodzi o rozpoznawanie spalonej żarówki ?

Sedan jak kupilem go to mial zalozone soczewki H7. Podlaczylem Depo na xenonach - zadzialalo od strzala. No chyba ze poprzedni norek stwierdzil ze przydadza mu sie xenony, i zalozyl soczewki H7.