Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Czy wie ktoś może jak za pomocą NCS expert wyłączyć lampy w klapie bagażnika w BMW E46 lift sedan ? Mam zamontowane lampy ledowe, ale oprócz nich pozycje świecą też w klapie ( normalne org żarówki). Średnio to wygląda dlatego chciałbym coś z tym zrobić bez ruszania żarówki. Będę wdzięczny za pomoc :)

Opublikowano
Funkcja NSL_ALS_STANDLICHT na nicht-aktiv w module ALSZ/LSZ.
Opublikowano

https://e46forum.pl/e46-tylnie-swiatla-przeciwmgielne-jako-postojowki-20-mocy-7235

Chociaż powyższa funkcja powinna załatwić sprawę (sam kodowałem w polifcie 07/2003 i grało bez najmniejszego problemu), a Tobie nie działa, więc najpierw wgraj pustego MANa i dopiero próbuj kodować, bo wygląda na to, że coś jest nie halo w module świateł.

Z żarówką kombinować nie radzę, bo stracisz przeciwmgielną.

Opublikowano
Niestety bez zmian... Wgrałem pusty plik MAN i zakodowałem jeszcze raz - dalej gaśnie lewa tylna lampa. Poszedłem o krok dalej i spróbowałem PA Softem - ta sama sytuacja, czyli lewa tylna lampa zgasła :/ Czy ma ktoś jakieś pomysły ? A może źle wgrałem pusty plik Man ? Wgrałem go przez NCS dummy i zakodowałem w NCS expert, tak jak pokazywał to e46 garage na yt :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Pustego nie wygrywasz przez ncs dumny.

Jak już połączysz się z modułem, odczytasz go. Wchodzisz to folderu work. Sprawdzasz czy plik MAN jest pusty. Jak tak to w ncs expert dajesz SG codieren i potwierdzasz. Jak nie jest pusty to kasujesz jego zawartość lub cały plik i tworzysz nowy.

Edytowane przez szumrak
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to dobrze zrobiłeś i ncs dummy jest do tego niepotrzebny.

Odczytaj moduł, następnie z folderu work skopiuj .TRC i wyślij mi na maila [email protected]

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)