Skocz do zawartości

Bimmerlink

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy bimmerline jest opcja wypalenia dpf w bmw f10?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

BimmerLink......???

https://play.google.com/store/apps/details?id=io.sgsoftware.bimmerlink

REGENERACJA DPF ****

BimmerLink umożliwia sprawdzenie aktualnego stanu filtra cząstek stałych w Twoim samochodzie. Dowiedz się, kiedy miała miejsce ostatnia regeneracja lub ile popiołu zgromadziło się w filtrze i rozpocznij regenerację jednym naciśnięciem przycisku.

**** Tylko dla samochodów z silnikiem Diesla.

Opis działania aplikacji masz w odnośniku ......... O tej aplikacji .......

Opublikowano

BimmerLink to tak. Myślałem, że wyszło coś nowego.

BimmerLink i bimmer-tool - polecam obie aplikacje. Dobrze się uzupełniają. Jedną i drugą wymusisz wypalanie filtra.

ad®ian™
Opublikowano
Ale żadna na Ajfona? :/
Opublikowano
Nie mam, więc nie sprawdzę.
ad®ian™
Opublikowano

Jest na appstore na Ajfonika za 150zl....

A jaki obd polecasz adapter?

Opublikowano
Na androida polecam kabel, działa to wtedy w oka mgnieniu. O ajfonie się nie wypowiem, bo nie wiem czy obsługuje enet przez OTG.
ad®ian™
Opublikowano

A jak już rozmawiamy kto jak używa to jakiego adaptera ENET-USB C używacie?

Ja kupiłem ostatnio jakiś adapter i jest brak połączenia mimo ustawienia na ENET w Bimmercode. Wogóle to wtyk USB c jest jakby 2 mm krótszy niż reszta w innych kablach jakie mam. Niewiem o co kaman ale chyba niema różnych rodzajów USB c?

Zresztą sprawdzałem w Btool i też niema połączenia więc ten cały adapter jakiś lipny, czy może musi być jakiś konkretny typ bo sprzedawca mi twierdzi że to z androidem nie pójdzie..? :mad2:

Opublikowano

Firma Ugreen. Polecam.

U mnie w OnePlusie muszę włączyć funkcję Ethernet - tethering. Dopiero wtedy wszystko się łączy.

ad®ian™
Opublikowano

Dzięki, w takim razie sobie zapodam taki sam adapter skoro śmiga dobrze.

Mam jeszcze Cariste ale ona nie jest obsługiwana przez Bimmercode i służy mi to do btoola...

Opublikowano
Mam jeszcze Vgate iCar Pro. Jest wygoda, bo bez kabla można sobie w czasie jazdy coś tam sprawdzić,, ale prędkość działania w porównaniu do kabla to... No nie ma porównania :D
ad®ian™
Opublikowano
Ja kiedyś kupiłem icar vgate przed caristą i mi to nie chodziło, być może mam pecha i też było wadliwe jak ten adapter Ethernet. Kurcze jednak co kabel to kabel więc chyba kupię ten ugreen cm199 skoro to ma działać, no jeszcze żeby się nie okazało że z moim Xiaomi nie będzie współpracowało bo generalnie to jakoś pod górkę cały czas z tymi łączeniami :shock:
Opublikowano

No i lipa, kupiłem ten adapter ugreen i dalej niemoge się nim połączyć przez enet ani z bimmercode ani z btool. Pierwsza apka leci jako connecting adapter i wywala, a druga nie można otworzyć pliku adaptera i zamyka port...

Na adapterze żadna dioda nie świeci, w telefonie mam opcje tethering USB ale jest na szaro... Ktoś coś zaradzi? :mad2:

Opublikowano
Pokaż co kupiłeś. Apki ustawione na łączenie po kablu? Opcja ethernet uaktywnia się dopiero po wpięciu kabla z adapterem. Cierpliwości, ja swojego kabla nie używałem ponad pół roku, bo też myślałem, że nie działa, a on po prostu nie był dobrze skonfigurowany.
ad®ian™
Opublikowano

Kupiłem Ugreen cm483, w bimmercode ustawione na enet cable i echo, wyświetla connecting i wywala, w trybie samolotowym to nawet nie szuka wcale jakby nie widział adaptera. W btool to samo jakby go nie widzi.

Co ciekawe z Xiaomi note 8 Pro nie świeci żadna dioda na adapterze, natomiast z Huawei zaswieca się zielona dioda i żółta mignie ale połączenia brak. Na telefonie telefonie tethering USB cały czas na szaro...

Opublikowano

O których ustawieniach mówisz?

dd33e04caac84316med.jpg

czy

26e1592de0e8069amed.jpg

Bo mi chodzi o te drugie. U mnie działa tak jak opisałem.

ad®ian™
Opublikowano
Dokładnie te drugie jak pokazałeś, u mnie jest to nieaktywne na szaro i nie mogę tego włączyć...Po prostu pisze urządzenie USB nie podłączone jakby tego wogóle nie widział...
Opublikowano
No to już nie pomogę. U mnie ta opcja uaktywnia się po podłączeniu kabla i mogę normalnie ją włączyć i korzystać z programów.
ad®ian™
Opublikowano
Dzięki, u mnie w xiaomi po prostu nigdzie nie widzę opcji Ethernet, może uda mi się zainstalować jakąś zewnętrzna apke dla USB tethering lub coś podobnego...
Opublikowano
W Mi 10 jest inne menu jednak bo u mnie niema niestety tych opcji...