Skocz do zawartości

<t>Jaka firma...?</t>  

29 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...tak, wiem temat wałkowany (czytałem, lecz nadal nie mam pełnego obrazu), więc,wyjaśnijcie jakie żarówki najlepiej zamontować (symbole), aby nie popaliło instalacji i nie uszkodziło reflektorów. Są podobno jeszcze jakieś oznaczenia mówiące, że dana żarówka jest do soczewek, a inna do świateł z odbłyśnikami. Jakie zarówki dadzą efekt "białego światła" (celowo nie piszę a`la xenon, bo z xenonem to ma tyle wspólnego co Mandaryna ze śpiewaniem).

%5B530%3A480%5Dhttp%3A//www.zarowki-hurtownia.pl/pictures/philips.jpg

Chodzi mi o cały przód: postojowe, mijania, drogowe i halogenowe...

Opublikowano

Kilka głosów w ankiecie...a żadnej odpowiedzi :shock: . Ponawiam pytanie: w jakie żarówki najlepiej się zaopatrzyć do mojej bawarki, aby dawały światło "kryształowo" białe (niech będzie a`la xenon), żarówki żywotne, niezawodne:

1. pozycyjne....(oznaczenie, typ, firma)

2. mijania...(j.w.)

3. drogowe...(j.w.)

4. halogenowe...(j.w.)

...pomożecie :?:

Opublikowano

Stworzyłeś ankietę "Osiołkowi w żłoby dano". :mrgreen:

Podałeś dwie marki, które są warte używania.

Chcesz mieć jasno i niezawodnie, to raczej nie kupuj żarówek typu +50 %. Na dziurach Polandu statystycznie wytrzymują najwyżej 20 tys. km (jeżeli jeździsz na światłach stale), a potem - pyk :!: - i ciemno.

Dobrym kompromisem są żarówki +30 %.

Z ciekawszych Philips Night Guide lub Osram All Season +30 % (akurat te dają lekko żółtawe światło na granicy cienia, świetne przy opadach).

* * *

Wczoraj w Pipidówce założyłem żarówki Tesla* +30 %, ale o efektach jeszcze nie mogę pisać.

*W swoim czasie renomowana czechosłowacka marka od sprzętu elektrycznego, wykupiona przez Niemców, teraz produkuje "Made in Germany".

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

Też sie podpinam...

Osobiscie uzywam OSRAMów. H1 bez udziwnień. Miałem Philipsy a'la blue. miałem takie 55% wiecej światła.. i wszystko jedno wielkie dziadostwo.

Kilkia miesięcy temu czytałem duży atrykuł na temat żarówek. WSZYSTKIE nie firmowe, sprzedawane na allegro i jakieś kosmiczne można sobie w latarke co najwyżej wsadzic. Albo nie maja nic wspólnego z parametrami podanymi na opakowaniu, albo łuszczą się po paru godzinach uzytkowania albo sieją na około...

Wnioski były takie... nie kombinujcie z żarówkami innch producentów jak OSRAM, PHILIPS, BOSCH czy Hella. Z czego te 2 ostatnie firmy mieściły się w normach ale mocno odstawały jakością od 2 pierwszych firm. WSZYSTKIE POZOSTAŁE nie powinny nigdy w życiu trafić na polski rynek.

A i jeszcze fajnie było napisane, że producenci wysyłają do homologacji dobre egzemplarze.... a to co trafia na rynek jest po prostu szajsem.

A i wszystkie zarówki typu blue, 55% wiecej itd mają dużo gorsze parametry albo lumenów albo żywotności....[/i]

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano

Niech sobie ktos załozy do lewej lampy zwykłą H1 , a do drugiej H1 Philips Blue Vision. JAk nie zobaczy roznicy to powinien isc do okulisty. Ja mam teraz te Philipsy i swiecą rewelacyjnie , jak na H1 w E32.

P.S. Jak kupiłem auto to było z żarówkami TESLA i świeciły znakomicie. Niestety dość szybko sie przepaliły :|

Opublikowano (edytowane)

ale jeszcze lepszy efekt dadz Philips Vision Plus +50%

:cool2:

daja BIALE swiatlo dluzsze od zwyklych zarowek.

a na postojowki koniecznie Philips Blue Vision - jedyne w5w na swiecie swiecace na BIALO. Reszta swieci jak swieczki...

Edytowane przez stones1

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
ale jeszcze lepszy efekt dadz Philips Vision Plus +50%

:cool2:

popieram - uzywam, w poprzednim aucie tez je mialem i sa znakomite

pozdrawiam

qba_m

Opublikowano

No nie wiem- miałem zamontowane w jednej lampie Blue Vision a w drugiej Vision Plus + 50 % i ta druga wyglądała żółtawo. Zrobcie porównanie to sami zobaczycie.

P.S. Blue Vision tez swiecą na BIAŁO. Jak ktos twierdzi inaczej ,to chyba nie uzywał tych zarówek.

Opublikowano (edytowane)

nie twierdze ze swieci nie na bialo, Vision Plus swieci dalej niz Blue Vision. A sam mam Blue Vison na switlach drogowych ,a postojowki Blue Vision.

same dlugie swieca super, ale przy wlaczonych mijania, ksenonach, tez wydaja sie zoltawe..

Edytowane przez stones1

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
Tak to prawda, ale BLUE VISON to swietne zarowki. A jak ktos szuka pseudo kseonow do Tico to na allegro maja pelno. Tylko ze swieca w nocy tak ze rownie dobrze kierowca moze zamknac oczy....

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
Też mówie,że te wszystkie ala XENONY z allegro to lipa lipa i jeszcze raz lipa,świecą ładnie na niebiesko ale w nocy strach jechać a jeszcze w nocy i w deszcz to chyba rower z dynamem ma lepsze oświetlenie.Miałem takie żarówki miały 100w i była tragedia,a co było jakby miały normalnie 55w-pewnie nic by nie świeciły.Zmieniłem je na OSRAM COOLBLUE+20% i jest idealnie.W halogenach nie zmieniałem tam mam OSRAM ALL SEASON+30%,na zime założe tez w krótkich i długich OSRAM ALLSEASON +30%miałem też tak w tamto roczną zimę i sie super sprawują,mają ładny cytrynowy kolor a w reflektorze fiolet.Jeśli chcesz białe żarówki to polecam OSRAM COOLBLUE +20%testowałem PHILIPS BLUEVISION w VOLVO 440 wg mnie dają mniej białego światła niż OSRAM COOLBLUE które mają dodatkowo +20%.U mnie w samochodzie są wszystkie żarówki OSRAM w każdym możliwym oświetleniu-nie wiem tylko jak w desce rozdzielczej bo tam nie sprawdzałem.
Opublikowano
Stworzyłeś ankietę "Osiołkowi w żłoby dano". :mrgreen:

Podałeś dwie marki, które są warte używania.

...

...haaa, ale sam widzisz, że są zwolennicy Osram`a i Philips`a...

Czytając Wasze posty dochodzę do wniosku: Osram CoolBlue...

Opublikowano
Polatałem po internecie, popytałem znajomych...jednak tak jak mówi Frank...Philips BlueVision wydają się najlepszym pomysłem. Dziękuję za pomoc wszyskim, co zabrali głos w temacie... :cool2:
Opublikowano
W poprzednim autku zmienialem z TUNGSRAMOW na... Philips VISION + (biale swiatlo) podczas pierwszej jazdy... bylem BARDZO zachwycony tymi zarowkami BIALE, DALEKIE swiatlo, pobocze pieknie oswietlone, znaki... rewelacja. Chwalilem je sobie przez caly okres eksploatacji!

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

• 2 miesiące temu...