Skocz do zawartości

Jakie opny-rozmiar na 14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jesli masz to już za poźno :-). Zakladaj to co masz. Ja mam zimówki 185/70/14 i auto wygląda jak na balonie ;-)
Radość z jazdy!!
Opublikowano

jak masz to zakładaj,jednak rozmiar powinien byc 195/65/14.Tak jest napisane w ksiązce i w dowodzie mojej BMW e30 1.6 touring 1993,sprowadzonej z Austrii.Oczywiscie co do rozmiaru 14tek.

Pzdr.Prosiak :)

Opublikowano
185 spokojnie moga byc. Zimówka musi być waska, po sniegu lepiej sie jezdzi. Ja mam nawet 175.
Opublikowano
No wlasnie obawiam sie tylko wysokosci.Slyszalem juz rozmaite thriller'y o miskach olejowych w BMW. Mam obawy co do tego.Jak oczyma wyobrazni widze juz te tradycyjne lodowe bruzdy po srodku pasa,nie pozostaje mi nic innego jak tylko wyobrazic sobie jeszcze na tym bialym sniegu"KOMETE OLEJA". Ale moze bedzie git,auto ma standardowa wysokosc.
Opublikowano

Jezdze zima na Dunlop WinterSport 175/60R14.

Taka waska duma jest duzo lepsza od szerokiej.

http://i3.photobucket.com/albums/y100/kabaty/Dsc00102.jpg

Śnieżnobiała Księżniczka Monachijka... :]

Opublikowano
możesz zakładać choć jeśli nie masz niższego zawiasu to będzie wyglądać dosc dziwnie (duża szczelina między oponką a nadkolem) 185/65r14 kompromis, albo 175/70r14 ja mam te i nie nażekam....