Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje zrobić renowacje boczku w Bmw f10 bo w miejscu gdzie chwyta się ręką jest tragiczna i nie wiem jaki dokładnie nazywa się moja tapicerka istnieje strona lub po Vin idzie się tego dowiedzieć ?

WBAFW11040DU18919

Zamówiłem zestaw z storny colorluck i wybrałem oyster ale za cholera to nie to.

https://sklep.colourlock.pl/zestaw-tonujacy-50ml/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg vin masz tapicerkę w kolorze Dakota/oyster.

pzdr

yaz

Opublikowano

Ha, miałem ten sam problem też z boczkiem i też ze słabym doborem farby bo na polskiej stronie nie ma wymienionego dokładnie tego odpowiednika dakota\oyster. Może jest ale pod inną nazwą. U mnie tak samo zamówiona farba, a zamówiłem

Zestaw tonujący mały 50ml

Wybierz kolor:

BMW - Oyster

nie pasowała do tapicerki.

Teraz zamówiłem w Niemczech

COLOURLOCK Leder Fresh Tönung (Lederfarbe, Farbauffrischung) 150 ml passend für BMW Dakota Oyster i różnicy w kolorze praktycznie nie ma. Może pod słońce coś widać ale trzeba się bardzo dokładnie przyglądać, gdybym pomalował cały boczek a nie tylko wytarte miejsce to i pod słońce nie dałoby się zauważyć różnicy.

spacer.png

Opublikowano
Ha, miałem ten sam problem też z boczkiem i też ze słabym doborem farby bo na polskiej stronie nie ma wymienionego dokładnie tego odpowiednika dakota\oyster. Może jest ale pod inną nazwą. U mnie tak samo zamówiona farba, a zamówiłem

Zestaw tonujący mały 50ml

Wybierz kolor:

BMW - Oyster

nie pasowała do tapicerki.

Teraz zamówiłem w Niemczech

COLOURLOCK Leder Fresh Tönung (Lederfarbe, Farbauffrischung) 150 ml passend für BMW Dakota Oyster i różnicy w kolorze praktycznie nie ma. Może pod słońce coś widać ale trzeba się bardzo dokładnie przyglądać, gdybym pomalował cały boczek a nie tylko wytarte miejsce to i pod słońce nie dałoby się zauważyć różnicy.

Dokładnie chyba lepszej odpowiedzi dostać nie mogłem , bo ten co wybrałem według winu różni się . Poszukam na tych niemieckich stronach z góry bardzo dizkeuje chyba że będziesz mieć link pod ręką to będę mega zadowolony

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam F11 także Dakota Oyster , wg VINu jest taki, kupiłem zestaw plus jeszcze extra 50 ml bo jak robić to wszystko... :shock: Przyszło do mnie zagranicę kurierem, zatrudniłem żonę dzieci, wyjęliśmy cały środek fotele kanapy boczki i do domu... Przygotowane do malowania iiii :mad2: nie ten kolor. dawaj dzwonię do nich i dyskusja itd, co się okazało ?

wszystko jest ok, kolor traci pigment już po ok 2 latach od malowania od nowości -więc nowa farba będzie się różniła odcieniem od foteli, zwłaszcza jak mokra,wyjaśnił mi to pan, który odrestaurowuje meble itd. Wszystko odnowione zabezpieczone i jest wsio super

Opublikowano
Czy uzywaliscie tych zestawow COLOURLOCK i mozecie je polecic do oyster dakota? Na amazonie w uk opinie sa bardzo podzielone i wiele osob odradza zakup. Ci ktorzy sa zadowoleni kupowali raczej zestawy do ciemnych kolorow. Mam male przetarcie na boczku i chcialbym cos z tym zrobic, zastanawiam sie nad takim zestawem lub oddaniem tego do jakiegos fachowca.