Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Szukam tapicera we Wrocławiu i okolicach który za rozsądne pieniądze i w dobrej jakości obszyje mi na nowo kierownicę w mojej E46. Po latach i nabitych kilometrach jest już mocno zmęczona i obiecałem jej że w tym miesiącu to ogarnę :wink:. Znalazłem kilka ogłoszeń w necie ale większość obszywa swoją kierownicę, przywozi na miejsce i wymienia. Wolał bym jednak żeby kierownica została stara tylko obszyta na nowo. Bez jakiś udziwnień i fajerwerków chciał bym żeby wyglądała tak samo jak w dniu w którym opuściła salon :D

Przejrzałem forum ale niestety nie znalazłem nic podobnego. Ma ktoś jakieś sprawdzone miejscówki?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też nad tym się zastanawiam. Myślę że dam radę sam.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Znając swoje zdolności manualne to na pewno coś pójdzie nie tak :D dlatego wolał bym to zlecić specjaliście :wink:
Opublikowano
Myślę że dasz radę tylko jedną nicią ściągasz , wszystko jest dopasowane i obszyte .

Gdzieś na forum już było opisywane, jak chłopaki kupili sobie takie zestawy do samodzielnego obszycia i wyszło to bardzo słabo, były zdjęcia jak próbowali (3-czy 4 osoby) i wyglądało to kiepsko. Lepiej dołożyć te dwie stówki dać do dobrej firmy i kierownica będzie jak nowa z fabryki. Dodatkowo te pokrowce robią ze słabych materiałów kiepskie skóry, które szybko się wycierają.

Opublikowano
Myślę że dasz radę tylko jedną nicią ściągasz , wszystko jest dopasowane i obszyte .

Gdzieś na forum już było opisywane, jak chłopaki kupili sobie takie zestawy do samodzielnego obszycia i wyszło to bardzo słabo, były zdjęcia jak próbowali (3-czy 4 osoby) i wyglądało to kiepsko. Lepiej dołożyć te dwie stówki dać do dobrej firmy i kierownica będzie jak nowa z fabryki. Dodatkowo te pokrowce robią ze słabych materiałów kiepskie skóry, które szybko się wycierają.

Było było wszyscy się śmiali bo wyszło to marnie, szkoda kasy marnować. Oni zamawiali właśnie z tej firmy co jest podany link z allegro m-pokrowce https://allegro.pl/uzytkownik/m-pokrowce?bmatch=cl-e2101-d3857-c3683-uni-1-2-0429 też pisali o marnej jakości samej skóry, że to niby jakaś eko skóra czy coś. Było to opisane w wątku o kierownicach do F10, były zdjęcia tych pokrowców.

Opublikowano
Szwagier kiedyś kupił taki zestaw do hondy i mu żona obszyła co to niby umie szyć... dajcie panie spokój toż to lipa jak cholera. Nigdy taki uniwersalny pokrowiec nie będzie wyglądał jak porządnie obszyta kierownica w firmie co się w tym specjalizuje. Ta firma maximonia co wspominał kolega, ładnie obszywa kierownice. Lub poszukaj jakiejś w swojej okolicy co to umie porządnie robić, obszywa na dobrych skórach i daj do obszycia. Będziesz zadowolony na wiele lat.