Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wybrałem się dzisiaj aby kupić bagażnik na rowery montowany na hak. Sprzedawca potwierdził mój wybór i zarekomendował Yakimę. Wszystko super, idziemy przymierzyć i zonk - wyjście od elektryki jest za wysoko! W takim razie przymierzamy bagażnik, który potrzebuje najmniej miejsca na kuli - Thule VeloSpace i zonk! Siedzi ale jak się go założy to nie da się już podłączyć kabla. Więc najpierw jedna osoba trzyma bagażnik a druga podłącza kabel a dopiero po tym można założyć bagażnik. WTF? Samochód za 400k i jest totalnie nieużytkowy! Tylko mi coś spierd&%$#@ czy u Was też to tak wygląda?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Otóż okazuje się, że BMW ma dedykowaną platformę z zupełnie innym systemem mocowania.Niestety tylko na 2 rowery z opcją adaptera na 3. Potrzebowałem na 4 więc po kilku próbach trafiłem na Thule Velospace. Nie jest idealnie (platforma opiera się lekko na gnieździe; przed założeniem trzeba najpierw podłączyć kabel bo inaczej nie wejdzie) ale działa. Jestem natomiast straszliwie rozczarowany polityką BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja także, choć powód mam ciut inny... ;)

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
Miałem ten problem z Thule i kupiłem Aguri active, gdzie on nie występuje. Po kilku miesiącach użytkowania mogę polecić ten bagażnik - nie ma różnicy w porównaniu do thule.