Skocz do zawartości

Start/Stop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnośnie start,stop czy po wyprogramowaniu on będzie jeszcze działał np.w Eco.

Pytam bo mam zaprogramowany i raz działa raz nie

O co chodzi.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W trybie Eco włącza się automatycznie i jak zmienisz na inny tryb to musisz wyłączyć przyciskiem.
Opublikowano
  • Autor

No trochę dziwnie bo jak zrobiłem wyłącznie na stałe A nie memory.

To powinien chyba nie działać wcale.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Pewnie musiałbyś podłubać głębiej i wejść, o ile się da, w "składowe" trybu ECO i tam wyłączyć start/stop.

pzdr

yaz

Opublikowano
Tak to ma dzialac. Po wlaczeniu eco pro start/stop uruchomi sie ponownie. To ze wylaczyles na stale, a nie ustawiles w tryb pamieci oznacza ze po ponownym uruchomieniu samochodu start/stop bedzie nieaktywny, w trybie memory uruchomil by sie tak jak go poprzednio zostawiles.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No trochę dziwnie bo jak zrobiłem wyłącznie na stałe A nie memory.

To powinien chyba nie działać wcale.

Tak to działa. Po to jest tryb eco. Nic tu nie zdłubiesz więcej.

Krzysztof
Opublikowano
  • Autor
To w programowaniu mam też zaznaczyć memory?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To i tak nic nie da.

Opcja memory ma za zadanie pamiętać ostatni stan przycisku jaki był przed wyłączeniem silnika.

Jeżeli masz teraz na sztywno zaprogramowaną nieaktywną opcję start/stop i w czasie jazdy wybierzesz tryb eco, to start/stop się aktywuje.

Po wyłączeniu silnika/auta i ponownym uruchomieniu, start/stop znowu będzie nieaktywny.

Natomiast gdybyś miał zakodowaną funkcję memory to po ponownym uruchomieniu auta, start/stop byłby aktywny.

kris1973 juz napisał, nic nie poradzisz.

pzdr

yaz

Opublikowano
  • Autor

Witam

Ale zauważyłem że jak mam załączony auto hold to auto czasem przy takim mocnym zatrzymaniu gaśnie,ale nie zawsze.Nie dojdziesz co auto ma na myśli.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy w sumie nie wiem czy w dobrym miejscu ale odświeże temat.

Ostatnio zaobserwowałem w sobotę raz i dzisiaj kilka razy, stojąc w korku na włączonym Start/Stop, Autohold, po zgaśnięciu silnika, skrzynia przeskoczyła z D na P i silnik się załączył. Dodam że przy wyłączonym Start/Stop, normalnie stoję na światłach na D z autohold i nic się nie dzieje?

Kwestia Start/Stop, czy jednak coś ze skrzynią (ZF8HP).

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Pytanie jak długo stałeś zanim się sam uruchomił . Może się sam uruchomić jeśli napięcie na akumulatorze już spadnie do granicznej wartości . I to nie tylko w BMW jest tak .
Opublikowano
Pasy zapięte, co do długości postoju to akurat z D na P i ponowne uruchomienie po mniej niż 10 sekundach.