Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moze ktos sie tez spotkal z czyms podobnym.

Slychac cykanie podczas jazdy, a zwlaszcza przy dodawaniu gazu (ponad 2 tys obrotow)...

Olej jest, wiec nie za bardzo moge dojsc o co chodzi...

Przy wiekszej predkosc powyzej 100 km prawie zanika...

dzieki

Pozdrawiam

Smykoo

Było: e30 320i & e36 325i

Opublikowano

no to sa zawory - albo trzeba je przeregulować, albo zmienić olej - może być już stary albo słabej jakości

ustaw sobie luzy na 0,20 - wałek może juz być trochę wytarty

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Smykoo co z twoim cykaniem,przeszło.Ja mam podobny problem,ale dopiero jak dobrze pocisnę więc jestem ciekaw bo jestem przed zmianą oleju.Moja bunia to E46.

Pozdro

Opublikowano
U mnie w m20b20 przy 1800-2000 rpm pojawiał się szum/grechotanie, z przodu silnika. Byłem z tym w warsztacie, wymienili mi rolkę napinacza, ale ponoć główną przyczyną hałasu była pompa oleju (wytarte zębatki). Naprawa kosztowała mnie 880 zł, bo wymienili jeszcze pasek rozrządu.
Opublikowano

Zależy jeszcze o jakim cykaniu mówimy-można je sporo uciszyć przez regulację zawórów, zmianę oleju itp. Ale choćby wszystko było w najlepszym porządku to motor m20 zawsze będzie cykał-mniej lub bardziej ale będzie, bo taka jego natura....

Pozdrawiam

Opublikowano
:roll2: nie wiem dokladnie o jakie cykanie ci chodzi ale o typowe cyk cyk hehe to w mojej bylej beci cykaly wtryski. a jesli nie to przyjzyj sie walkowi i zaworom chydrauliki tam brak wiec duze pole do popisu :dance:
Kierowco jeszcze dyszka zajrzyjmy smierci w oczy !!
Opublikowano

Zmienie olej może jeszcze w ten wekend,zobacze jak będzie,musze jeszcze tylko poszukać jaki.

Pozdro