Skocz do zawartości

olej do wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Kostek na nakrętce od zbiornika wspomagania powinien byc wybity napis,najprawdopodobniej ATF czerwony.Jeśli juz sięupewnisz ,że to ATF to kupisz go na każdej stacji lub w sklepie motoryzacyjnym! Edytowane przez piotriviola
Opublikowano
Kostek na nakrętce od zbiornika wspomagania powinien byc wybity napis,najprawdopodobniej ATF czerwony.Jeśli juz sięupewnisz ,że to ATF to kupisz go na każdej stacji lub w sklepie motoryzacyjnym!

Witam!

Tylko ATF i proponowałbym Ci AT Mobil1 ATF 220 http://allegro.pl/item132442401_mobil_atf_220_dextron_ii_1l.html

a to dlatego że znam parę przypadków z innymi olejami też niby ATF (np.HIPOL ATF)które się gotowały,a pompa wydawała dźwięki jak na dyskotece,a po zalaniu mobilem cisza.Pozdrawiam. :roll2:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ja zalałem ATF MOBIL 220 - jest też odpowiednik z orlenu ale jest tylko o 5 zł tańszy - także chyba nie warto bo wymiany w układzie wspomagania dokonuje się stosunkowo rzadko

Pozdro :lol:

MarioBigRed

Opublikowano

kupiłem dziś olej do wspomagania niemieckiej firmy RAVENOL o nazwie DEXRON DII

o wymogach ATF koloru czerwonego.

prosze napiszcie czy jest on dobry i czy warto było cena 20 zł

Opublikowano
Z olejami do wspomagania nie ma co kombinować. Jeśli producent zaleca ATF Dextron II to taki ma być wlany. W innych przypadkach, gdy wlejemy np. olej syntetyczny to przekładnia lub pompa może zacząć cieknąć.