Skocz do zawartości

Co to moze byc wybite?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie skreciłem przednie kola podeszłem do jednego i kopłem w "bieznik" opony a kolo ma strasznie duzy luz tak samo na drugiej stronie.Co to moze byc wybite jakies gałki z przodu czy co?
Opublikowano

-Swożnie na wachaczach (zewnętrzne lub wewnetrzne)

-Maglownica

-Końcówki drążków kierowniczych

Dużo tego jest może podasz więcej szczegółów :?:

Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
  • Autor
jedynie moge jeszcze tylko dodac ze w czasie chamowania jest takie słyszalne stukotanie a jak kopłem w koło to mialo naprawde duze luzy nic wiecej nie moge dodac bo wczoraj to zauwazyłem
Opublikowano

To może być wszystko w zaiweszeniu, ja np miałem taki objaw przy zużytych amorach( ale w takim wypadku to jeszcze dochodzą inne objawy,m.in takie jak długo falujący przód auta po wjechaniu w nierówność).

Bez zdjęcia koła dużo nie stwierdzisz.

pozdro

Opublikowano
Jak dla mnie to 100% swożnie na wahaczach i prawdopodobnie zewnętrzne czyli krótkie
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
Też miałem przy hamowaniu wyraźnie słyszalne stukanie, do wymiany poszły wahacze (dolny prawy i górny lewy). Po wymianie ucichło i lepiej się prowadzi. :cool2:
Opublikowano
Sworznie na 99%....
Opublikowano
Panowie skreciłem przednie kola podeszłem do jednego i kopłem w "bieznik" opony a kolo ma strasznie duzy luz tak samo na drugiej stronie.

ja rozumiem, ze sprawa niezwykle poważna, więc tym bardziej proszę o stosowanie w pisowni zasad gramatyki. Bardzo proszę... :modlitwa:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano
  • Autor
dobrze wodzu :mrgreen:
Opublikowano
Ja nie byłbym taki pewny że to na 100% sworznie zużyte. Nawet w nowym zawieszeniu w E36 koło wykonuje duże wahnięcia przód-tył i tak ma być! Gdyby było na sztywno to na koleinach wyrywałoby kierownicę z rąk. Można założyć tuleje przednich wahaczy od M3 3.2 litra co poprawia nieco kontrolę nad autem ale też zmniejsza komfort jazdy. Mam je u siebie od dłuższego czasu w aucie i auto jest bardzo nerwowe na koleinach. Jak chcesz żeby ci koło mniej chodziło to je załóż, ale tylko na idealnej drodze jest fajnie, na koleinach i dziurach już nie. Poza tym w M3 zastosowano te tuleje ze względu na znacznie mocniejsze hamulce. Jako informacją podam ze od M3 3.0 te tuleje nie nadają się do zwykłego auta bo mają otwór umieszczony mimośrodowo.
Opublikowano
  • Autor
kowal czyli sugerujesz ze nic nie mam do naprawy,ale co z tymi stukami przy zwalnianiu a teraz tez zauwazyłem ze stuka przy mocnym skrecie
Opublikowano
Stukać może wiele elementów. Koledzy kilka ci wymienili, a poza tym stukać mogą jeszcze łączniki stabilizatora i górne mocowania kolumn.