Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

ktoś z Was używa opon całorocznych do X3 F25?

Rozmiar 18 lub 19 - coś polecacie? Jakieś wrażenia z jazdy? Czy może lepiej sobie ten pomysł darować?

Mieszkam pod miastem ale większość tras jakie pokonuje to są tereny typowo miejskie/podmiejskie.

Będę wdzięczny za podzielenie się doświadczeniem i wskazówkami - po tym sezonie zimowym czeka mnie wymiana zimówek na nowe i zastanawiam się czy od razu na lato nie założyć nowych całorocznych.

Dzięki,

Daniel

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie przejmujesz się homologacją, masz cztery jednakowe felgi i jeździsz raczej wokół komina, jak najbardziej montuj.

Moi znajomi (nie w BMW) pokupowali Michelin Crossclimate i naprawdę bardzo sobie chwalą.

Benzyna zamiast krwi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

Ja mam teraz drugiego X i zawsze jeżdżę na wielosezonie teraz na GOODYEAR VECTOR 4 SEASON i uważam w samochodach 4x4 to jest dobre rozwiązanie , w tym sezonie mam okazje sprawdzić te opony na śniegu i w niskich temperaturach i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony naprawdę bardzo dobre opony , w przyszłym tygodniu jadę w góry to jeszcze przetestuję je w warunkach górskich . Wybierając opony wielosezonowe najlepiej wybrać te z homologacją na śnieg czyli muszą mieć

symbol góry z płatkiem śniegu 3PMSF bo gdyby ktoś jechał na przykład do Niemiec to tam jest obowiązek zakładania opon zimowych i jak mnie zatrzymał policja do kontroli

to pierwsze patrzył na opony czy mają ten płatek śniegu .

Opublikowano

Ja tam zawsze dwa komplety zima-lato.Ale właśnie słyszałem i czytałem testy,to jeżeli chodzi o wielosezonowe to Good Year jest najlepszy.Sam miałem zastępczą Insignie i była na wielosezonie Good Year i złego słowa nie powiem,naprawdę super opona

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Mam już drugi komplet Michelin Crossclimate + teraz w X1,a poprzednio miałem w E91 i również mogę polecić

W niezależnych testach ta opona wypadła najlepiej Michelin Crossclimate +

• 2 lata później...
Opublikowano

Polecam 

Pirelli Scorpion All Season SF2 245/50 R18, Nośność-100 (800 kg), Prędkość-Y (300 k/h), Run Flat, Zużycie paliwa D, Przyczepność na mokrej-A, Hłas-B 71dB

Opublikowano

Mój rozmiar opony to 245/50/18. Ciężko znaleźć mi coś sensownego. Więcej jest dostępnych na 235/50/18. Czy takie mogę montować? Nie będzie problemu? Z góry dziękuję za informację. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam 225/55 R18.

Co do marki opon.

Używałem już wielu, Goodridge, Continentale, TOYO i paru innych w różnych samochodach prywatnych i służbowych, ale najlepsze, moim zdaniem, są Yokohama BluEarth - 4s AW21. Miałem je w e83, jeździ na nich mój ojczulek, siostra i paru znajomych. Wszystkim poleciłem i wszyscy są mega zadowoleni. W E83 zrobiłem na nich, 30kkm, w górach, na Mazurach. Robiłem kulig w lesie przy 20cm świeżego śniegu i nigdy nie było z nimi problemu. Ciche, dobrze trzymają na suchym i nie hałasują latem. Moim zdaniem rewelacja. Do tego cena spoko. 

Wiem, że brzmi to jak reklama, ale już nigdy nie założę innych opon. 

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.