Skocz do zawartości

Radio CCC dokładka gniazda USB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i z góry przepraszam za założenie nowego wątku ale w żadnym z istniejących nie ma konkretnych informacji na temat doposażenia oryginalnego radia w złącze USB.

Mam navi CCC professional z modułem bluetooth i gniazdem AUX. Zastanawiam się czy da radę-a przypuszczam że jest taka możliwość-dołożyć gniazdo USB. Czy może ktoś mi wytłumaczyć łopatologicznie co będzie mi potrzebne do tego zabiegu? Tzn to że gniazdo z kablem to wiem, ale gdzie przychodzi wtyczka od gniazda? W radio czy moduł w bagażniku? W necie znalazłem jakieś używane gniazdo z kablem ale wydaje się on być krótki-z pół metra.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

USB pojawiło się wraz z modułem MULF 2 HIGH. Musisz zmienić swój moduł bluetooth na takowy i dołozyć kabel i gniazdo USB. Następnie przekodować CCC i dokodować samego mulf do auta.

Jeśli soft w CCC będzie za stary, to może nie udać Ci się samym kodowaniem tego zrobić

Opublikowano

To co siedzi w e60, jest na poziomie Nokii 3310 z początku stulecia. Zmiana na mulfa 2 high da tylko magazyn i nic poza tym. Nawet eqalizera nie ma, żeby to wszystko wysterować i jakoś poprawnie napędzić. Jakiś czas temu Chińczyki zobaczyli ten problem i $$$. Od kilku lat próbują poprawić fabrykę dla tych antycznych mocno systemów. W przypadku E60 zaczynali na andku 4.4 z 2GB ramu. Chodziło to średnio. Długo się odpalało, myślało też dłużą chwilę i nie było do końca płynne i dopracowane. Ale z czasem przez andka 7.1 później 8 i 9, coraz coraz lepsze procki + pamięć, zrobili na tą chwilę andka 10 z 4GB ramu, 64 GB pamięci plus dwa USB pod peny + w bonusie karta sim LTE. I to już robi i wrażenie i robotę. Zamiast się pakować w stare mulfy na magazyn MP3 i topić w te antyki kasę, obejrzyj ten film. Auto o dwie dekady odmłodzone.

Opublikowano
To co siedzi w e60, jest na poziomie Nokii 3310 z początku stulecia. Zmiana na mulfa 2 high da tylko magazyn i nic poza tym. Nawet eqalizera nie ma, żeby to wszystko wysterować i jakoś poprawnie napędzić. Jakiś czas temu Chińczyki zobaczyli ten problem i $$$. Od kilku lat próbują poprawić fabrykę dla tych antycznych mocno systemów. W przypadku E60 zaczynali na andku 4.4 z 2GB ramu. Chodziło to średnio. Długo się odpalało, myślało też dłużą chwilę i nie było do końca płynne i dopracowane. Ale z czasem przez andka 7.1 później 8 i 9, coraz coraz lepsze procki + pamięć, zrobili na tą chwilę andka 10 z 4GB ramu, 64 GB pamięci plus dwa USB pod peny + w bonusie karta sim LTE. I to już robi i wrażenie i robotę. Zamiast się pakować w stare mulfy na magazyn MP3 i topić w te antyki kasę, obejrzyj ten film. Auto o dwie dekady odmłodzone.

Ta i 2000 pln ponad za ten chinski smietnik :D to juz lepiej cic radio i wyswietlacz wstawic z polifta za te pieniadze i bedziesz mial Video USB i dzialajace radio bo nie wiem czy wiesz w radiach z androidem nie dziala radio wcale. navi to samo nie dziala chyba ze jakies karty powstawiasz z plyty nawigacja nie zadziala. shit i tyle

b28nl6U.png
Opublikowano
Ta i 2000 pln ponad za ten chinski smietnik :D to juz lepiej cic radio i wyswietlacz wstawic z polifta za te pieniadze i bedziesz mial Video USB i dzialajace radio bo nie wiem czy wiesz w radiach z androidem nie dziala radio wcale. navi to samo nie dziala chyba ze jakies karty powstawiasz z plyty nawigacja nie zadziala. shit i tyle

Nawet tego nie skomentuję bo się nie da. Musisz leczyć nadpobudliwość palców. Bardzo wskazane. Bez odbioru.