Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wymieniałeś przednie piasty przed wymiana tarcz czy masz jeszcze stare? U siebie szykuje się do wymiany, mam już kupione tarcze Brembo xtra, klocki ferodo ale zastanawiam się czy czasem przednich piast nie wymienić. Są od nowości, prawie ćwierć banki na liczniku :think:

Nie wymieniałem, też mam od nowości, mierzyłem przed założeniem tarcz i były dobre, nie wykazują oznak uszkodzenia. Na liczniku 286k :D

• 1 rok później...
Opublikowano

Autko w ostatnim czasie troszkę się zmieniło 😄

Z racji tego, że stara maska była mocno zdezelowana, tak samo jak i zderzak autko dostało poliftowy przód i czekam na malowanie klapty tył (zostało mi światła na lci zmienić).

n3EONkM.jpeg

Z dodatkami nerek i znaczka carbonowego:

FFkulDH.jpeg

Oprócz tego jest jeszcze carbonowy spliter, które okrutnie nie chce mi się zakładać:

4Q97Se8.jpeg

I tyle z zewnątrz. Wewnętrznie wjechało nowe navi CIC wraz z comboxem, dołożony również został mikrofon; zmieniony został dekor środkowy i dołożony mieszek od ręcznego mperformance. Moduł od świateł został wymieniony na FRM3 MaxBrose. Z racji tego, że kierownica również była zajechana kupiłem z łopatkami. Obszyciem zajęła się firma PFI. Nowa gąbka, nowa mikroguma, nowa skóra i spłaszczony dół nad którym długo rozmyślałem, ale podoba mi się. Ori łopatki z kierownicy wymieniłem na magnetyczne (fajnie klikają), dzięki czemu nie musiałem nic przelutowywać - kierownica poliftowa, o dziwo łopatki działają od razu po podpięciu, nie musiałem dokładać żadnej wiązki.

Qo4l5mo.jpeg

ILdRHaO.jpeg

W silniku również trochę zmian - rurka przed przepustnicą została wymieniona na mishimoto (fajny dźwięk przy dodawaniu gazu), wymieniony został czujnik wału mimośrodowego, silniczek vvt, przekaźnik vvt. 

leZE8Dy.jpeg

Przez brzęczący katalizator musiałem zmienić kolektory, wrzuciłem barany, katalizator jest wspawany kawałek za nimi (nie mam zdjęcia niestety), dzięki zmianie auto jakby lepiej jedzie, nie hamowałem jeszcze 😛 Demontaż kolektorów w aucie z xdrivem to jakaś masakra. Na minus również to, że jest głośniejsze... 

LzSvPak.jpeg

Autko będzie niedługo na zabyciu. Przesiadka na G30 540i 😛

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz film z dźwiękiem po wymianie rury dolotu ? 

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
  • 1 miesiąc temu...