Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No i legancko ;) Też muszę się do niego wybrać z jedną pierdołą. Powołam się, że byłeś z mojego polecenia. Może zniżkę mi da :)

Policzy Cię potrójnie :D już załatwione!

Nadkola wyglądają teraz tak:

XmbngEX.jpg

Lakier pozostał nie naruszony i wygląda to przyzwoicie.

Z racji tego, że zrobiło się cieplej, ogarnąłem skóry tzn. solidne wyczyszczenie + woskowanie.

y0KguxJ.jpg

Używałem już kilku środków do czyszczenia i impregnacji skóry ale Manufaktura wosku zrobiła na mnie najlepsze wrażenie. W dodatku zapach wanilii i szkockiej :D Mistrzostwo!

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Piękne auto w świetnej konfiguracji :D :cool2: Kolor skóry jest super :8)

Dzięki :mrgreen:

Czy ktoś w e9x z radiem CCC zmieniał dźwięk "gonga" ? Można przecież zawału dostać jak jedziesz ... przepisowo autostradą i nagle wyskoczy jakiś komunikat o braku płynu do spryskiwaczy. Szukałem i tu i u amerykańców ale coś znaleźć nie mogę...

Opublikowano
Piękne auto w świetnej konfiguracji :D :cool2: Kolor skóry jest super :8)

Dzięki :mrgreen:

Czy ktoś w e9x z radiem CCC zmieniał dźwięk "gonga" ? Można przecież zawału dostać jak jedziesz ... przepisowo autostradą i nagle wyskoczy jakiś komunikat o braku płynu do spryskiwaczy. Szukałem i tu i u amerykańców ale coś znaleźć nie mogę...

Dramatyzujesz... heheh :P :P

F31 320d+

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dźwięk telefonu można zmienić, bynajmniej w Cic. W carly widziałem opcję :bmw lub mini.

Edit: Patrzyłem,ale nie ma opcji zmiany gonga w Carly. może jakimś innym kodowaniem.

Opublikowano
Dźwięk telefonu można zmienić, bynajmniej w Cic. W carly widziałem opcję :bmw lub mini.

Edit: Patrzyłem,ale nie ma opcji zmiany gonga w Carly. może jakimś innym kodowaniem.

Szukałem w bimmercode - nie ma :( w BMW expert też nie znalazłem. Gdyby ktoś posiadał taką widzę z zakresu czarnej magii i chciał się podzielić to będę wdzięczny :D

Autko dostało nowy olej + czyszczenie VTG + olej w skrzyni, nowe przewody hamulcowe, nowy płyn :) Szykuję się do xHP stage 3 :D

Oprócz tego ramki zegarów al'a M3:

YxYRlrA.jpg

Gdyby ktoś miał na sprzedaż zegary z m3 DKG to chętnie przygarnę :D jest wizja zrobienia ramek z shift lightem i trzeba ją urealnić

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ostatnio nie za wiele się nie dzieje więc nic nie wrzucam :shock:

Przejechałem autko 1stepem żeby odświeżyć trochę lakier + nałożyłem soft99 fuso

99d4eiY.jpg

No i wjechały zregenerowane katalizatory od kalinski, stare się już trochę zużyły...

sGgsOEX.jpg

Mam pytanie, czy ktoś wie gdzie we Wrocławiu zrobię update softu silnika i całej reszty? Z tego co się dowiedziałem, soft nigdy nie był aktualizowany i chcę zobaczyć

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znam godnego zaufania gościa z Rudnej, który robi takie rzeczy. Czasem przyjeżdża na robotę do Wrocławia. Mogę Ci dać namiar jakbyś chciał.
Opublikowano
Znam godnego zaufania gościa z Rudnej, który robi takie rzeczy. Czasem przyjeżdża na robotę do Wrocławia. Mogę Ci dać namiar jakbyś chciał.

Dzięki możesz podesłać namiary na priv. W BMW Check z Oleśnicy krzyknęli mi 400zł za pełną aktualizację wydaje mi się dobra cena, a z tego co zaobserwowałem znają się trochę na robocie :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki możesz podesłać namiary na priv. W BMW Check z Oleśnicy krzyknęli mi 400zł za pełną aktualizację wydaje mi się dobra cena, a z tego co zaobserwowałem znają się trochę na robocie :P

725-141-299 Kamil, firma Bimmer Diag. O tych z Oleśnicy słyszałem, ale nie korzystałem z ich usług, wolałem się dogadać z Kamilem, który jest też na forum maxbimmer.pl. Ogarnia wszystko co potrzeba, a przy okazji można pogadać o autach jak to z forumowiczem entuzjastą.

Opublikowano

725-141-299 Kamil, firma Bimmer Diag. O tych z Oleśnicy słyszałem, ale nie korzystałem z ich usług, wolałem się dogadać z Kamilem, który jest też na forum maxbimmer.pl. Ogarnia wszystko co potrzeba, a przy okazji można pogadać o autach jak to z forumowiczem entuzjastą.

Byłem w BMW CHECK, szczerze polecam :P powychodziły pewne rzeczy, jak np nieprzypisany vin do navi, aktualizacji sterowników nigdy nie miałem robionej. Jeżeli chodzi o pracę silnika i skrzyni po aktualizacji, skrzynia na duży +, całkiem inaczej zmienia biegi, przede wszystkim wydaje mi się że płynniej. W pracy silnika niestety nie odczułem za bardzo zmian.

Opublikowano

Widzę, że trochę osób przegląda ten wątek :D

Gdyby ktoś miał na sprzedaż dolot performance, lotke performance z M3 carbon, splittery pre-lci oem carbon lub rozpórke performance carbon to prosiłbym o wiadomość na PW.

Ogarnąłem dzisiaj z grubsza plastiki pod maską, wygląda to ubogo, coś trzeba tu pozmieniać :mrgreen:

3z3QcAS.jpg

• 11 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nadal pięknie się prezentuje. :cool2:

To auto ma fenomenalny kolor i wnętrze, jak już kiedyś pisałem!

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Przydał by się jakiś inny kolor tych felg, żeby było je widać bardziej niż opony. :lol: :cool2:

Może jak się zaciski pojawią to będzie to inaczej wyglądało :) Ogólnie plan był żeby to takie corne było.

Z żółtym zaciskiem będzie mega dobrze- pomyślałbym za to o shadowline i przyciemnieniu szyb.

Szyby są przyciemnione fabrycznie (individual) i tak zostanie :P Shadowline przecież jest :roll:

Opublikowano

Z żółtym zaciskiem będzie mega dobrze- pomyślałbym za to o shadowline i przyciemnieniu szyb.

Szyby są przyciemnione fabrycznie (individual) i tak zostanie :P Shadowline przecież jest :roll:

Kurcze na komórce to jakos niefortunnie wygląda, bo shadow jest matowy i przyciemnionej szyby nie widać tu za bardzo. Ale skoro są to git. :lol:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Przy 284k silnik znów wyciągnięty :duh:

W filtrze pełno "opiłków" plastikowych. Przyczyna to bezpiecznik koła łańcuchowego (nr oem 11317523891), który jakimś cudem się wypiął i go trochę zmieliło :shock:

Ściągnięta została miska, wyczyszczona pompa, wymienione panewki przy okazji, wszystko poskładane na nowych częściach z aso.

A tak się prezentują panewy po 284k km, nie ma tragedii.

SD8BnLh.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Wymieniałeś przednie piasty przed wymiana tarcz czy masz jeszcze stare? U siebie szykuje się do wymiany, mam już kupione tarcze Brembo xtra, klocki ferodo ale zastanawiam się czy czasem przednich piast nie wymienić. Są od nowości, prawie ćwierć banki na liczniku :think: