Skocz do zawartości

Wymiana oleju w silniku M50 !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych Użytkowników Eksluzywnego Klubu BMW !!!

Mam serdeczną prośbę i proszę o poradę !

Jestem przed wymianą oleju w BMW 525i E34 Touring i nie wiem na jaki olej się zdecydować ?!!!

W tej chwili jest jakiś olej półsyntetyk przebieg wg licznika ok, 200tys. - myślę, że można założyć 300 tys. choć autko wygląda jak na swoje lata nieźle !!!

Proszę o radę ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrowienia:

E. Michalski

Opublikowano

Witam serdecznie,

ja swoim 320i również z silnikiem M50 jeżdżę na Schell pólsyntetyk (ten niebieski). Sprawuje się bardzo dobrze. Mój przebieg to 175tys. (faktyczny)

Pozdrawiam

...tylko BMW
Opublikowano
pelen syntetyk. Ja zalalem shell racing 10w60 i spadlo zuzycie oleju. Na 5500 km od wlania musze dolac moze 100 - 200 ml . Wczesniej jezdzilem na castrolu magnatecu 10w40 :duh: i wiekszego gowna nie widzilalem. Po nagrzaniu olej z bagnetu kapal jak woda. W przeciagu 10 tys km dolewalem 3 litry oleju !!!! Tylko i wylacznie pelny syntetyk :dance:

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
Pełny syntetyk - tak jeśli auto wcześniej jeżdziło na syntetyku. Jeśli nie to lepiej nie ryzykować. A jesli chodzi o jakość Magnateca - jak zauważył słusznie KIS - to po prostu dziadostwo :nienie:
...tylko BMW