Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jako że zima się zbliża chce kupić dodatkowy zestaw felg i opony do mojego x3 e 83 2005 r chociaż po vin wykrywa grudzień 2004

Aktualnie auto jeździ na letnich :przód 235/50 R18 tył 255/45 R18.Słyszałem że na zimę podobno lepiej się sprawują 17

O jakich parametrach felg powinienem szukać 17 jakie ET itp? Pozdrawiam

Opublikowano
Ja mam seryjne 8x17 et 46 i ostatnio założyłem zimowe opony 215/60, a byly wielosezonowe 235/55. Osobiście wydaje mi się, ze te 215 lepiej by wyglądały na 7,5 calowej :) Ale nie wygląda to źle. Też bede kupował drugie felgi i na pewno bede brał takie jak mam obecnie, ale oczywiscie bardziej atrakcyjny model, choć z tego, co zauważylem, to znalezienie takich felg z takim et, nie jest wcale takie proste :)
Opublikowano
Dziękuje za odzew. Czyli podsumowując 8x17 et 46 R 17 ,opony do tego takie jak podaje tabliczka przy drzwiach, co do wzoru myślałem o styling 112 nawet fajnie wygląda ,ale nie wiem czy coś w granicach 1 tysiąca znajdę używanego .A tak by nie tworzyć kolejnego tematu jakie opony polecacie na zimę do tego auta?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Dziękuje za odzew. Czyli podsumowując 8x17 et 46 R 17 ,opony do tego takie jak podaje tabliczka przy drzwiach, co do wzoru myślałem o styling 112 nawet fajnie wygląda ,ale nie wiem czy coś w granicach 1 tysiąca znajdę używanego .A tak by nie tworzyć kolejnego tematu jakie opony polecacie na zimę do tego auta?

Poszukaj na allegro nowe fele są za 1000-1200 zł a nie jakieś używane kapcie.

Opublikowano
Od siebie mogę polecić Kleber Krisalp Hp3 SUV, oponki mają super parametry, cichutkie i w bardzo przystępnej cenie, a jak sprawdzą się w zimie, zobaczymy, o ile zima w ogóle będzie :)
Opublikowano
Ok Felgi udało się dostać seryjne 8 J X17 IS 46 . Co do opon Micheline Crossclimate + to są całoroczne ,jednak wolałbym jakieś zimowe z racji że mieszkam w mniejszej miejscowości gdzie są też drogi gruntowe ,z odśnieżaniem takich dróg, jak wiadomo bywa różnie, w przypadku gdyby trochę sypnęło śniegiem. Niby z tym ostatnio problemu niema, ale wole nie być zaskoczony jak nagle mocno popada. Teraz rozmiar, na tabliczce przy drzwiach są dwa dla R17: 235/55 i 215/60, czy dobrze myślę żeby szukać w tym pierwszym rozmiarze?
Opublikowano
Ja miałem na zimę Nokian Wr a3,gryzły śnieg jak Reksio świeży boczek.Mogę polecić z czystym sumieniem.No ten sezon założyłem Nokian WR Snowprooof,teraz tylko czekać na śnieg.Mam nadzieję że nie będą gorsze od poprzednich.Rozmiar oczywiście 235/55/17.Pozdrawiam z okolic Wisły.
Opublikowano
Dziękuje wszystkim za pomoc i życzę Wesołych Świąt mam tylko jeszcze jedno małe pytanie Czy 16 tygodni różnicy w dacie produkcji opon ma znaczenie w przypadku napędu do x 3 czy nic nie powinnno się złego z tym dziać ?Bo przyszły mi 3 opony z 47 tygodnia 20 roku i jedna z 31tygodnia 20 roku?