Skocz do zawartości

posiadam e30cabrio 325 i wlasnie zakupilem silnil3.2 m power

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zakupilem silnik i skrzynie od e36 m power evolution. teraz usiluje sie dowiedziec co jeszcze musze dokupic zeby zainstalowac to w moim e30. czy moze ktos sie orietuje gdzie w trojmiescie znajde jakis dobry warsztat ktory podejmie sie zrobienia tego?
Opublikowano
Dokupić musisz komputer, wiązkę, przepływomierz,osprzęt i parę innych rzeczy, ale pewnie to już wiesz a resztę powie ci mechanik co to będzie przerabiał. Niektóre elementy trzeba dorobić, np. łapy silnika i mocowanie skrzyni, oraz przerobić, np. wał napędowy, wydech cała instalację wodną i elektryczną i wiele innych spraw, które wyjdą po drodze. Ogólnie kupa roboty ale cel warty tej pracy. Z ciekawości ile dałeś za ten silnik z skrzynia?
Opublikowano

silnik, skrzynie, chlodnice i chamulce brembo udalo mi sie kupic za 1100funtow (aktualni jestem w anglii). orietujesz sie czy bede musial wymienic uklad roznicowy i jakies elementy w zawieszeniu?

teraz glowny cel to znalesc dobry warsztat i w zwiazku z tym pytanie -zna ktos jakis dobry w trojmiescie?

Opublikowano

Żeby wszystko grało dobrze byłoby też założyć dyfer od emki. Ogólnie trudno przewidzieć jak auto będzie się zachowywało, zwłaszcza przy większych prędkosciach, dlatego też na mechanikach nie oszczędzaj, bo chyba nie chcesz żeby cię tak cenny silnik na zakręcie gdzieś wyprzedził?

Gdzie to przełożyć to ci nie doradzę bo jestem z drugiego końca Polski. Rozmawiałem pewnego razu z chłopakiem co chciał wkładać silnik od emki 3.0 do rekina 323 i miał mu to robić jakiś mechanik w Częstochowie.

Opublikowano
silnik, skrzynie, chlodnice i chamulce brembo udalo mi sie kupic za 1100funtow (aktualni jestem w anglii). orietujesz sie czy bede musial wymienic uklad roznicowy i jakies elementy w zawieszeniu?

teraz glowny cel to znalesc dobry warsztat i w zwiazku z tym pytanie -zna ktos jakis dobry w trojmiescie?

ja znam dobrą firmę, śmiem nawet powiedzieć że najlepszą jeśli chodzi o swapy w BMW w naszym kraju , tylko że firma jest z centralnej polski...

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
ja dodam jeszcze ze bedziesz potrzebował - wał napedowy ( pewnie od e36 nie bedzie pasował - wiec bedzoe trzeba go skrucic i wywazyc ) , defer , półosie , mechanizm zmiany biegów , trzeba pokombinowac z wydechem , dolotem i mase innych bajerów ktore wyjda przy robocie
Opublikowano
o jakiej firmie mowicie i gdzie ona sie znajduje. jak bedzie trzeba to udam sie do srodka polski

http://www.ksrmotorsport.pl/ miałem na żywo okazje oglądać wiele z ich projektów, naprawde pełny profesjonalizm :!:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
W Wehjerowie jak jedzie sie na Szczecin to przed stacja paliwowa Shella jest punkt gdzie naprawiaja BMW. Takie male ASO. Sa dobrzy wiec moglbys tam podskoczyc i sie ich dopytac co i jak.
Opublikowano

Gdzie to przełożyć to ci nie doradzę bo jestem z drugiego końca Polski. Rozmawiałem pewnego razu z chłopakiem co chciał wkładać silnik od emki 3.0 do rekina 323 i miał mu to robić jakiś mechanik w Częstochowie.

pewnie bracia Mieroszewscy... Oni robili swapa w słynnej M3e30 Kijafy...

kontaktuj się z KSRMOTORSPORT - co Ci zaproponują... tu nie może być lipy...

Opublikowano
przegladnalem strone ksrmotorsport i musze powiedziec ze jestem pod wrazeniem. teraz tylko sie skontaktowac z nimi i uzbierac duza kwote.. jeszcze raz dzieki za porady