Skocz do zawartości

Mała temperatura silnika w bmw 730i ????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

proszę o pomoc bo juz mi ręce opadają :mam problem z temperaturą w moim autku od czasu kidy kupiłem samochód mam ciagle za niską temperaturę na wskażniku podczas jazdy

wymieniłem termostat (80stC)firmy zdaje się ZAUBER--i nic to nie dało!!!!

wymieniłem czujnik temp (czarny)firmy czeskiej (podobno montowane seryjnie w bmw)----i nic to nie dało!!!!

sprawdziłem wiskoze (nawet na rozgrzanym silniku daje się ja bez problemu zatrzymać)czyli wszystko ok!!!!!

sprawdziłem zegar (testem deski rozdzielczej bmw)i nie wykazuje żadnych awarii!!!

W tej chwili już nic mi nie przychodzi do głowy

wskażnik unosi się do końca niebieskiego pola i tam już pozostaje (ogrzewanie chyba działa ok chociasz to moja pierwsza 730 i niewiem jak powinno być orginalnie)

W czasie postoju w np.(KORKU)ok10 min --w upale trzydziesto stopniowym wskazówka dochodzi do środka zegara i dalej już też nie idzie (czyli wiskoza działa )A MOżE SIE MYLE JEśLI JUż KTOś SIę Z CZYMś TAKIM SPOTKAł PROSZę O POMOC

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
100% termostat.Kup oryginalny w serwisie,bo często kosztuje tyle samo co w miarę dobry zamiennik.Przynajmniej warto sprawdzić cenę.Z oryginalem napewno nie będzie klopotów.
Opublikowano

niestety w tej chwili jaestem 200 km od domu a opakowanie mam w domu (od termo)w sobote podam jaka to firma

Natomiast jeśli chodzi o termostat to ten wymontowany z silnika był też na 80stC i działał poprawni(czyli odfierał się i zamykał)

biorąc pod uwagę to co mówicie mogę kupić dziesięć termostatów i dalej może być zle

Problem polega na tym że termostaty kosztują płyn też

Pierwszy raz spotkało by mnie coś takiego że dwa termostaty nie trzymają parametrów ale może macie racje

pozdrowienia