Skocz do zawartości

330e mPerformance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

11k km za mna, to mozna wrzucic. Stare konto niestety nieuzytkowe, wiec zalozylem nowe :)

124161958-3494813277230910-518718764264716960-o.jpg

124165285-3494783287233909-294579314615934210-o.jpg

123865432-3494764063902498-220340197675851145-o.jpg

11.png

W razie pytan o hybryde itd, zapraszam w temacie :)

Edytowane przez 330e

Opublikowano

Ładne auto i konfiguracja :)

Super kolor, sam zastanawiam się między tym a Portimao, środek też chce ten sam :D

Na początku myślałem o 330e ale chyba jednak będzie benzyna zwykła :(

Trochę poczytałem, że zasięg dużo słabszy od deklarowanego, tym bardziej w zimę i przeraża mnie bagażnik :D

Rzadkie auto w Polsce więc musi paść kilka specyficznych pytań :D

Jak wykorzystujesz ten samochód? Miasto, trasy?

Jeździsz na samym prądzie na początku czy bardziej traktujesz jako hybrydę?

Jak oceniasz zasięg na samym prądzie?

Jakie średnie spalanie? :)

Drugi raz tez wybrałbyś hybrydę?

Pewnie miałbym więcej pytań :D ale to tak na szybko :D

Osobiście myślałem o tym, że do pracy mam 15km, wiec kilka dobrych dni w miesiącu w teorii mógłbym tylko przejechać na prądzie. Raz miałem okazje przejechać się to bardzo przyjemnie jedzie się na samym prądzie a kiedy chcemy przyspieszyć to też chyba daje radę :)

Opublikowano
Zapomniałem zapytać jak utrzymanie tej konkretnej skóry? :)
Opublikowano

Fajny konfig ;) Szary z czarnymi dodatkami robi mega robotę...

Również dołączam się do pytania odnośnie utrzymania skóry - zamówiłem te same stołki, a do tej pory tylko czarna skóra.

tu mala zmiana w kodowaniu i poprawione ambiente :P

Co dokładnie masz na myśli?

Tak mocno dają te ambienty, czy to efekt trybu nocnego w iphonie?

Opublikowano
Tu zdecydowanie najlepszą robotę robi skóra :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

WOW ! to auto jest tak piękne że mógłbym spędzić w nim 10 dniową kwarantannę :lol:

mam 2 pytania

1- co trzeba klikać w konfiguratorze żeby mieć tył 340i ? czy to osobno kupiłeś i dołożyłeś ?

2- czy miałeś porównanie z 330i , zwłaszcza pod względem sprintu 0-50 , 0-80km/h oraz elastyczności 80-120 km/h ?

szerokości ! :cool2:

Opublikowano
a to nie jest tylko zmieniony dyfuzor i końcówki wydechu? :)
Opublikowano
  • Autor
Ładne auto i konfiguracja :)

Super kolor, sam zastanawiam się między tym a Portimao, środek też chce ten sam :D

Na początku myślałem o 330e ale chyba jednak będzie benzyna zwykła :(

Trochę poczytałem, że zasięg dużo słabszy od deklarowanego, tym bardziej w zimę i przeraża mnie bagażnik :D

Rzadkie auto w Polsce więc musi paść kilka specyficznych pytań :D

Jak wykorzystujesz ten samochód? Miasto, trasy?

Jeździsz na samym prądzie na początku czy bardziej traktujesz jako hybrydę?

Jak oceniasz zasięg na samym prądzie?

Jakie średnie spalanie? :)

Drugi raz tez wybrałbyś hybrydę?

Pewnie miałbym więcej pytań :D ale to tak na szybko :D

Osobiście myślałem o tym, że do pracy mam 15km, wiec kilka dobrych dni w miesiącu w teorii mógłbym tylko przejechać na prądzie. Raz miałem okazje przejechać się to bardzo przyjemnie jedzie się na samym prądzie a kiedy chcemy przyspieszyć to też chyba daje radę :)

Miasto i trasy. Tak jak kazde uzytkuje. Przy czym jak niektorzy, nie korzystam z trybu hybrydowego. Albo jezdze na benzynie (z dodatkiem elektryka), albo w samym elektryku. Co do zasiegu, trzeba nauczyc sie inaczej operowac noga niz przy samej benzynie i zasieg jest bardzo ok. Ja mam do firmy 25km rowne. I na dziesiec razy, 9 razy przejade bez problemu w dwie strony na samym pradzie.

Na benzynie samej jak jezdze to mam srednie w okolicach 8.5l wiec naprawde moim zdaniem ok. W trase tez wyjezdzam z naladowana bateria bo przy mocniejszej jezdzie baaardzo odczuwalnie sie przydaje :)

Drugi raz - tak, wybralbym hybryde. A czemu? O tym ponizej.

WOW ! to auto jest tak piękne że mógłbym spędzić w nim 10 dniową kwarantannę :lol:

mam 2 pytania

1- co trzeba klikać w konfiguratorze żeby mieć tył 340i ? czy to osobno kupiłeś i dołożyłeś ?

2- czy miałeś porównanie z 330i , zwłaszcza pod względem sprintu 0-50 , 0-80km/h oraz elastyczności 80-120 km/h ?

szerokości ! :cool2:

a to nie jest tylko zmieniony dyfuzor i końcówki wydechu? :)

1. Nie da sie zamowic z konfiguratora. Ja po prostu poprosilem sprzedawce ze chce miec tyl z m340i i tyle. Musieli wymienic kilka czesci. Nie tylko sam dyfuzor i koncowki. Doszlo jakies mocowanie zderzaka calego (cos na czym wlasnie trzymaja sie koncowki).

2. Mialem. I dlatego wzialem 330e. Benzyna to po prostu benzyna. A tu mamy moment obrotowy praktycznie dostepny od razu... i do konca. Nie ma ze gdzies mu przybraknie mocy. Pojezdzisz chwile taka hybryda, przesiadziesz sie do 330i i bedziesz mial wrazenie ze cos sie zepsulo - wiem bo mialem okazje jezdzic przemiennie :P Mam w domu jeszcze X3 z 2.0l wiec mam porownanie na codzien tez.

Pomine fakt ze jak ktos odwazniejszy... to sobie zrobi chip.. a przy silniku b48b20B bez problemu wychodza liczby ponad 400koni... (tak naprawde to robimy stage1. silnik B, jest zdlawiony z 252koni do 184koni, wiec najpierw "odblokowuja" go a pozniej robia stage1 na okolice 310hp (tak jak zwykly chip 330i), a reszte doklada elektryk.

Fajny konfig ;) Szary z czarnymi dodatkami robi mega robotę...

Również dołączam się do pytania odnośnie utrzymania skóry - zamówiłem te same stołki, a do tej pory tylko czarna skóra.

tu mala zmiana w kodowaniu i poprawione ambiente :P

Co dokładnie masz na myśli?

Tak mocno dają te ambienty, czy to efekt trybu nocnego w iphonie?

Mam na mysli podmiane kolorow na swoje. Np. z "fioletowego" na "rozowy' - przy czym rozowy ewidentnie jest mocniejszy dla przykladu dla oka.

Co do skor. Zawsze mam jasne lub brazowe/rude skory i nigdy nie mam z nimi problemow. Cyklicznie dbam o konserwacje.

EDIT:

Zapomnialbym o najwiekszym plusie hybrydy. Kto z was wsiada rano do cieplego i nagrzanego albo w lato odpowiednio schlodzonego auta uruchamianego zdalnie?:P Tylko posiadacze Webasto.. albo wlasnie hybrydy.

Opublikowano
Config świetny, kolor również mój faworyt. Jaki masz zasięg łącznie na pełnej baterii oraz pełnym zbiorniku?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
czyli perfekcyjne połączenie plusów elektryka z duszą spalinowego silnika :cool2: , głośno ostatnio mówią o akcji serwisowej hybryd BMW , coś faktycznie się dzieje w tym temacie ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Gratuluję i życzę szerokości
male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
czyli perfekcyjne połączenie plusów elektryka z duszą spalinowego silnika :cool2: , głośno ostatnio mówią o akcji serwisowej hybryd BMW , coś faktycznie się dzieje w tym temacie ?

Pytalem ale nie dotyczyla akcja mojego vinu. Chyba tyczylo sie nie do konca naszego rynku. Nasze baterie sa ok.

Opublikowano
Rewelacyjny konfig :) super pomysl z montażem tyłu od 340i :) szerokości!
Opublikowano
Fotele z pakietu m czy sportowe M? :)
Opublikowano
  • Autor
Fotele z pakietu m czy sportowe M? :)

Mpakiet. Jak zamawailem nie bylo mozliwosci sportowych M

Opublikowano
  • Autor

Swieza sprawa Gdyby ktos byl zainteresowany cesja na autko, zapraszam na PRIV. Mega dobre warunki :)

Auto jest naprawde super wyposazone, ma multum dodatkow z BMW (z wideorejestratorem BMW wlacznie), pakietem Service Inclusive PLUS (wymiana tarcz/klockow w pakiecie itd) i innymi sprawami. OC/AC, GAP, wydluzona gwarancja do 4 lat itd.

Znajomy bedzie oddawal w cesje 745e, i pomyslalem sobie ze drugi raz szansa na takie auto moze sie szybko nie trafic, stad "swieza sprawa" :)

Opublikowano
Swieza sprawa Gdyby ktos byl zainteresowany cesja na autko, zapraszam na PRIV. Mega dobre warunki :)

Auto jest naprawde super wyposazone, ma multum dodatkow z BMW (z wideorejestratorem BMW wlacznie), pakietem Service Inclusive PLUS (wymiana tarcz/klockow w pakiecie itd) i innymi sprawami. OC/AC, GAP, wydluzona gwarancja do 4 lat itd.

Znajomy bedzie oddawal w cesje 745e, i pomyslalem sobie ze drugi raz szansa na takie auto moze sie szybko nie trafic, stad "swieza sprawa" :)

Jest harman? :) podeślij warunki na priv