Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ciekawy jestem czy 17 ROF będą lepsze od zwykłych 16 pod względem stabilności na autostradzie, przy wyższych prędkościach
  • Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Im niższy profil tym bardziej stabilnie, tego nie oszuka.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Auto straciło pazura :(

No jest trochę różnica ;) ale bez przesady o jakiejś stracie paznokci... ;)

Najpierw zobaczyłem zdjęcia, potem dopiero zwróciłem uwagę na koła - i chyba idę przemalować F34 :mrgreen: bardziej będzie mi pasować do topas blau, które mam na E46 :mrgreen:

Nie myślałem, że nowe niebieskie będą mi się tak podobały :cool2:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
18stki mam bez ROF, a te 17 są z runflatami, szczerze mówiąc jest tak samo jak było na 18, czyli twardo :) No i zawias m dobija na wybojach dość głośno, tak jak straszyli na YT, no ale coś za coś. Jak masz seryjne zawieszenie spokojnie uderzaj w 18stki.

Dlatego zastanawiam się nad założeniem LOWTEC HiLOW 4 :D

https://www.lowtec.de/de/bmw/3/g20/16390/lowtec-gewindefahrwerk-hilow-4?c=2476

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a w przypadku G20 to chyba konieczność , mój handlowiec z powodu mojego doświadczenie z 16 , już odradza klientom kupowania 318 na 16tkach

osobiście chętnie bym próbował 17tki na kilka dni na próbę , @Leeo może jak wpadniecie kiedyś do Krakowa lub na narty to zrobimy swing - kół oczywiście - ? :wink: :D

Opublikowano

a w przypadku G20 to chyba konieczność , mój handlowiec z powodu mojego doświadczenie z 16 , już odradza klientom kupowania 318 na 16tkach

osobiście chętnie bym próbował 17tki na kilka dni na próbę , @Leeo może jak wpadniecie kiedyś do Krakowa lub na narty to zrobimy swing - kół oczywiście - ? :wink: :D

Ale Pani od dacii tez bedzie? ;) To jakbys sie wybieral na Suwalszczyzne, to tez zapraszam na podmianę. Na razie jechalem na nich 160 o pewnie szybciej nie zamierzam na polskich zimowkach, ale auto prowadzilo sie pewnie jak na letnich 18.

18stki mam bez ROF, a te 17 są z runflatami, szczerze mówiąc jest tak samo jak było na 18, czyli twardo :) No i zawias m dobija na wybojach dość głośno, tak jak straszyli na YT, no ale coś za coś. Jak masz seryjne zawieszenie spokojnie uderzaj w 18stki.

Dlatego zastanawiam się nad założeniem LOWTEC HiLOW 4 :D

https://www.lowtec.de/de/bmw/3/g20/16390/lowtec-gewindefahrwerk-hilow-4?c=2476

To nieblepiej doplqcic do adaptacyjnego zawieszenia? Gwarancja zostanie...

Opublikowano

Może ciemniejszy środek felg wygląda ogólnie lepiej niż w tych 17stkach, ale uważam, że wygląda dobrze.

Ja w tym tygodniu umawiam się na montaż tych moich Rial x10 w czerni więc sam jestem ciekaw.

No i wątpię by żona zimą jeździła z takimi prędkościami by była lipa.

Opublikowano
To nieblepiej doplqcic do adaptacyjnego zawieszenia? Gwarancja zostanie...

Byłbym dopłacił, ale gdy zamawiałem swoje G20 to trudno było znaleźć jednoznaczne opinie nt. zawieszenia adaptacyjnego i zawahałem się. ☹️ A teraz jest już po ptakach.

Opublikowano
No i dziś wpadł wosk i wykończenie c2v3, dodatkowo zabezpieczone skóry i plastiki w środku. Auto prezentuje się lepiej niż w salonie :) Zdjęcia z komórki. ]

Fajnie wygląda:)

Opublikowano

Ja zostawiam 782-ki na zimę, a na lato założę JR-28, które podobnie jak Rial X10 występują w fabrycznej szerokości 7,5" i 8,5".

bmw-jr.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale Pani od dacii tez bedzie? ;) To jakbys sie wybieral na Suwalszczyzne

Głodnemu... :wink: :D rzadko ale bywam w Ostrołęce.. teściów tam mam

Opublikowano
Ja zostawiam 782-ki na zimę, a na lato założę JR-28, które podobnie jak Rial X10 występują w fabrycznej szerokości 7,5" i 8,5".

Fajne te JR 28 muszę przyznać:)

Pani z Dacii?? Hmmm:)

Opublikowano

Fajne te JR 28 muszę przyznać:)

Pani z Dacii?? Hmmm:)

Da się zachować gwarancję zakładając chińskie felgi japan racing? Nie może być! :)

A Pani z niebieskiej Dacii, to delikatny temat, bo Pani z brązowego tiguana może za te żarciki tu zaraz nas prześwięcić :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
odnośnie brązowego tiguana , ciekawa informacja , to auto jest w coś typu CL 4 letni od VW , w tym miesiącu albo oddam auto albo wykupię - 51tyś zł brutto faktura wykupu - , cena auta na otomoto z podobnymi parametrami 75tyś :shock:
Opublikowano
odnośnie brązowego tiguana , ciekawa informacja , to auto jest w coś typu CL 4 letni od VW , w tym miesiącu albo oddam auto albo wykupię - 51tyś zł brutto faktura wykupu - , cena auta na otomoto z podobnymi parametrami 75tyś :shock:

Nooo, to wykup, pol roku i w ludzi z zyskiem. Auta podrozaly lub inflacja, efekt jak widac. Ja jeszcze 4 lata temu nie przypuszalem ze dam prawie 150tys za serie 3 z podstawowym silnikiem. Plus jest taki, ze poprzedniego leona zony po 4,5 roku uzytkowania sprzedalem tylko 20tys taniej niz kupilem w salonie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Randall pstryka iphonem, to i ja też pozazdrościłem, tylko te zimówki... ehhh ;)

dxlRrJm.jpg

jWtQKBJ.jpg

hOwg2d3.jpg

uc5TWWl.jpg

Zaszalałem i dokupiłem do dywaników matę bagażnika. Chyba pierwszy raz w życiu oryginalną.

d4FrT4K.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Piękny kolor odwraca uwagę od zimówek! Super fotki :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
piękne fotki i bardzo estetyczna mata :cool2: , u mnie za matę robią dywaniki welurowe od pierwszego dnia odbioru auta i tak pozostało :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jaki koszt maty?

Jak nie zaprzątam sobie głowy i jakoś nie myślę o odbiorze nowego auta w styczniu, to jak zobaczyłem fotki od razu pojawia się uśmiech na twarzy i jednak dreszczyk emocji...

Nie żałuję że wybrałem ten kolor!!

Pięknie wygląda...

Początkowo chciałem od razu ubrać auto w cały pakiet m performance ale wyszedłem z założenia jak randal że lepiej dokładać mody z czasem to auto się nie opatrzy tak szybko.

male-bmw-2.png
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Sam nie wiem, który w galerii G20 ma najładniejszy kolor. Niebieski na 3er zawsze ładnie :)

Te zdjęcia też iphonem?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Sam nie wiem, który w galerii G20 ma najładniejszy kolor. Niebieski na 3er zawsze ładnie :)

Te zdjęcia też iphonem?

Zdjęcia też 12 pro.

Wehyr: mata pińcet, ale naprawdę wygłąda vs proline na duży plus, ale jakość myślę, że bardzo zbliżona. W g30 mam proline i po 1,5roku jak nowa.

No według mnie nawet jak Audi w sline i w takim super kolorze, to g20 wygląda nowocześniej i ładniej :)

ck5TfgT.jpg

Opublikowano
też mam tą matę ale jakoś mnie jakością nie powala - bardziej plastikowa niż gumowa...jakbym miał drugi raz kupować to chyba wybrałbym jakąś alternatywę
Opublikowano

Te zdjęcia też iphonem?

Zdjęcia też 12 pro.

Wehyr: mata pińcet, ale naprawdę wygłąda vs proline na duży plus, ale jakość myślę, że bardzo zbliżona. W g30 mam proline i po 1,5roku jak nowa.

No według mnie nawet jak Audi w sline i w takim super kolorze, to g20 wygląda nowocześniej i ładniej :)

ck5TfgT.jpg

Przede wszystkim g20 wyglada tutaj na auto wieksze o klasę. Bardzo ciekawe wrazenie!

IMO polaczenie g20 Mpak, kolor, grill, swiatla wyglada świetnie!

Opublikowano

Przede wszystkim g20 wyglada tutaj na auto wieksze o klasę. Bardzo ciekawe wrazenie!

IMO polaczenie g20 Mpak, kolor, grill, swiatla wyglada świetnie!

Przyznam, że zdjęcie jest ciut oszukane, bo a4 wjechała tyłem w krzaki, a mi było szkoda 3er i dlatego stoję nieco bliżej obiektywu telefonu. Mimo wszystko na żywo jak dla mnie trójka ładniejsza i tak :)

też mam tą matę ale jakoś mnie jakością nie powala - bardziej plastikowa niż gumowa...jakbym miał drugi raz kupować to chyba wybrałbym jakąś alternatywę

A to plus, bo latwo wyjąć i wysypać brudy. Dywaniki oem też są takie twarde i mi się to akurat podoba. Proline jest ciut miększa i jest myślę najlepszą alternatywą na rynku. Tez uważam, że 500zl za oem to przesada.