Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A wiesz co aktualnie znajduje się na liście restrykcji dla 318i? Możesz pochwalić się jaki rabat udało się uzyskać?

Rabat dostałem 14%

Co do restrykcji to niby nadal harman, ładowanie indukcyjne, aktywny tempomat ,kamery 360 , te wyposażenie odradzał mi doradca aby auto wyprodukowało się w tych zakładanych 6 miesiącach

Zobaczymy jak będzie w praniu..

Jak na obecny okres to chyba bardzo spory rabat.

Ostatnie informacje były że rabaty teraz poniżej 10%

Opublikowano
A wiesz co aktualnie znajduje się na liście restrykcji dla 318i? Możesz pochwalić się jaki rabat udało się uzyskać?

Rabat dostałem 14%

Co do restrykcji to niby nadal harman, ładowanie indukcyjne, aktywny tempomat ,kamery 360 , te wyposażenie odradzał mi doradca aby auto wyprodukowało się w tych zakładanych 6 miesiącach

Zobaczymy jak będzie w praniu..

Jak na obecny okres to chyba bardzo spory rabat.

Ostatnie informacje były że rabaty teraz poniżej 10%

Tak w innych salonach dawali mi średnio 7%

Ale tutaj przymusili do leasingu... żeby dać rabat 14%

Generalnie trochę się martwię że do czerwca i tak się nie wyprodukuje.

Czytam te artykuły o produkcji aut i kolorowo to nie wygląda..

Opublikowano

Czyli defacto dali Ci 7% bo leasing BMW jest teraz na poziomie ok 107%.

Opublikowano

Czyli defacto dali Ci 7% bo leasing BMW jest teraz na poziomie ok 107%.

A to sa leasingi której dają 100% ? :mrgreen:

107% to normalna oferta

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoda- 101,4%

Przy gorszym rabacie. Zawsze w salonie dobry leasing=gorszy rabat lub droższe ubezpieczenie nie ma cudów.

Opublikowano

Panowie wiadomo coś na temat obecnej sytuacji z ekranem dotykowym?.

Teoretycznie zbliża się termin produkcji mojego auta 3/2022 i zastanawiam się czy auto będzie z tą funkcją czy nadal są problemy z ekranami. Ma ktoś jakieś informacje?

Opublikowano
Panowie wiadomo coś na temat obecnej sytuacji z ekranem dotykowym?.

Teoretycznie zbliża się termin produkcji mojego auta 3/2022 i zastanawiam się czy auto będzie z tą funkcją czy nadal są problemy z ekranami. Ma ktoś jakieś informacje?

Z tego co piszą na zagranicznych forach to na razie jest spokój - zaczęli montować znowu z dotykiem. Będziesz mieć pewność jak dostaniesz VIN.

Opublikowano
dostałem 106% Generalnie powiedz czy w obecnych czasach dostaniesz leasing niższy niż 104% nie wydaje mi się Moja żona zajmuje się leasingami i najniższa ofertę jaka udało się ogarnąć w pko było na poziomie 104,5% Wiec defacto tak licząc dostałem 12% rabatu
Opublikowano
dostałem 106% Generalnie powiedz czy w obecnych czasach dostaniesz leasing niższy niż 104% nie wydaje mi się Moja żona zajmuje się leasingami i najniższa ofertę jaka udało się ogarnąć w pko było na poziomie 104,5% Wiec defacto tak licząc dostałem 12% rabatu

Jak po przeliczeniu wyszlo 12% to calkiem przyzwoicie na obecne czasy...

Opublikowano

Jak po przeliczeniu wyszlo 12% to calkiem przyzwoicie na obecne czasy...

Też mi się tak wydaje, niestety najgorsze jest tylko to ze nie wiadomo kiedy się wyprodukuje :D

Jeżeli chodzi o dotykowy ekran to na razie podobno jest spokój bo przy zamówieniu nie wyskoczyło ze go nie będzie, doradca pokazywał mi zamówienie z przed miesiąca innego klienta to tam wyraźnie było info ze bez dotyku i odliczyli za to od ceny -2100 zł

Opublikowano

Też mi się tak wydaje, niestety najgorsze jest tylko to ze nie wiadomo kiedy się wyprodukuje :D

Mnie właśnie minęły 2 miesiące od zamówienia i chyba wrzuciłem na luz - będzie kiedy będzie... W papierach mam koniec czerwca, potem była wiadomość, że produkcja w marcu, a ostatnio, że jest nawet szansa na luty. Pożyjemy - zobaczymy...

Opublikowano

Mnie właśnie minęły 2 miesiące od zamówienia i chyba wrzuciłem na luz - będzie kiedy będzie... W papierach mam koniec czerwca, potem była wiadomość, że produkcja w marcu, a ostatnio, że jest nawet szansa na luty. Pożyjemy - zobaczymy...

Ja zamawiałem 8 grudnia i też mi koniec czerwca wrzucili na umowie..

Jak cos będę wiedział dam znać

Opublikowano
Wszyscy staramy się zrozumieć obecną sytuację i mamy chyba dużo wyrozumiałości. Nie potrafię jednak zrozumieć tego burdelu informacyjnego. Zamówiłem w październiku X5. Do chili obecnej nic nie wiem poza tym że umowa jest do 30 czerwca 2022r. Robiąc eksperyment zadzwoniłem chyba do każdego salonu BMW w Polsce. Co ciekawe każdy salon mówi o innych restrykcjach w tym samym modelu twierdząc ,że to najnowsze dane (wszystko dzieje się w tym samym dniu :shock: ) :mad2: . No dobra zgadzają się co do jednego ; wszędzie brak HK i pneumatyki. Reszta to jedna wielka loteria. Inna denerwująca kwestią jest to ,że wyposażenie które próbowano mi wcisnąć kilkanaście miesięcy temu jako oblig w tej klasie auta bo jak to handlowiec określił „ aż się prosi, bo nie przystoi” w obecnej sytuacji wciska mi kit, że to zbędny bajer z którego będę korzystał ,albo nie….” Jednym słowem kup Pan to co jest na placu i nam podziękuj że masz taką możliwość. Z premium została tylko cena!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystko zależy od parametrów leasingu.

Przy wpłacie 30% 36mcy i wykup 0 można nawet ok 103% ale przy wpłacie 0 59mcy i wykup 40% przy obecnym wiborze ok 112% to min. Nie można tak bezpośrednio porównać leasingów nie znając parametrów.

Są leasingi, które nie zezwalają na ubezpieczenie zewnętrzne i co rok zarabiają 1 czy 2% na polisie i tam dostaniesz lepsze warunki ale na ubezpieczeniu zarobią 5 czy 10%. Trzeba patrzeć na całość.

Opublikowano
I co najważniejsze, porównując leasingi mówcie czy na stałej czy zmiennej stopie. Bo sama ta różnica to kilka pp. Ja mam leasing 108%, na stałej stopie, 47ms, wpłata 45%. Przy zmiennej wychodziło jakieś 104%, ale to było ponad miesiąc temu, po wzroście stóp różnica jest już dużo mniejsza.
Opublikowano
Ja tam mam zamiar przyjechac z plecakiem banknotow, a co! Po przejsciu na ryczalt nie widze innej opcji...
Opublikowano

Wszystko zależy od parametrów leasingu.

Przy wpłacie 30% 36mcy i wykup 0 można nawet ok 103% ale przy wpłacie 0 59mcy i wykup 40% przy obecnym wiborze ok 112% to min. Nie można tak bezpośrednio porównać leasingów nie znając parametrów.

Są leasingi, które nie zezwalają na ubezpieczenie zewnętrzne i co rok zarabiają 1 czy 2% na polisie i tam dostaniesz lepsze warunki ale na ubezpieczeniu zarobią 5 czy 10%. Trzeba patrzeć na całość.

Ja zrobiłem 45% wpłaty na 3 lata

Stała stopa %

Opublikowano
Łączenie rabatu z kosztami leasingu wydaje mi się nie na miejscu. Ja na 430 dostałem 10% , choć próbowałem w kilku salonach . Nie wiem jak wam się udaje dobić do tych 14-16% w obecnych czasach , może jakieś programy flotowe lub bogata historia w BMW.
Opublikowano
Łączenie rabatu z kosztami leasingu wydaje mi się nie na miejscu. Ja na 430 dostałem 10% , choć próbowałem w kilku salonach . Nie wiem jak wam się udaje dobić do tych 14-16% w obecnych czasach , może jakieś programy flotowe lub bogata historia w BMW.

Nie martw sie - ja w polowie pazdziernika dostalem 10% na M340i

Opublikowano
Zamawiając 21 października br X5 u Sikory dostalem 14% rabatu i obietnicę 50% na kompletne koła zimowe. Co do kół zobaczymy…
Opublikowano

Wgl mam pytanie, bo nie którzy widzę piszą ze mają np przeznaczoną produkcje np na 5 czy 12 tydzień nowego roku,

Skąd macie takie info ? czy jest to gdzieś w umowie zapisane ? bo u mnie na zamówieniu jest tylko przewidywana data odbioru.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wgl mam pytanie, bo nie którzy widzę piszą ze mają np przeznaczoną produkcje np na 5 czy 12 tydzień nowego roku,

Skąd macie takie info ? czy jest to gdzieś w umowie zapisane ? bo u mnie na zamówieniu jest tylko przewidywana data odbioru.

Handlowiec przekazuje takie informacje.

Opublikowano

Handlowiec przekazuje takie informacje.

Ale rozumiem ze mu się to raczej w czasie ujawnia ? jeżeli zamówiłem auto 2 tygodnie temu to raczej może nie mieć takiego info ?